8 yıl sonra Türkiye'ye döndü !

8 yıl sonra Türkiye'ye döndü !

Manisaspor'un yeni transferlerinden Fransız Harry Novillo, 2008 yılında ölümden döndüğü ve sedye ile ayrıldığı Türkiye'ye 8 yıl sonra döndü.

Fransa’da FC Lyon’un altyapısında yetişen, Karayipler’de bulunan Fransa’nın denizaşırı illerinden Martinik asıllı 24 yaşındaki futbolcu, 16 yaşındayken, Fransa U16 Milli Takımı’yla Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği geleneksel Ege Kupası’na katılmak için Türkiye’ye gelmişti.

1-20160807155717.jpg

Novillo’nun da yer aldığı Fransız kafilesini taşıyan otobüs, 28 Ocak 2008’de Marmaris’ten Azeybaycan’la oynanacak maç için Muğla’ya giderken Çetibeli Köyü yakınlarında şiddetli yağışta kayganlaşan yolda kaza yaptı. Yan yatan otobüs yolda sürüklenerek karşı şeride geçti.

2-354.jpg

Kazada hafif yaralanan teknik direktör Michel Cavillier, Antrenör Philippe Bergeroo, Doktor Maille Pascal ve futbolcular Ganel Mludulu ile Pierrick Cros ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Arkadaşları kadar şanslı olmayan Novillo’nun ise ayağı kırıldı, bacak ve belinden yaralandı. Genç yaşta futbol yaşamı bitme tehlikesi görülen oyuncunun ayağı alçıya alındı. Fransa, turnuvadan çekilmek zorunda kalırken tedavi sonrası ülkesine dönen Harry Novillo, iyileşip 2011’de Le Havre’a transfer oldu. Ardından Ajaccio, Mons, Clermont, Melbourne City formaları giyen, Fransa U19 ve Martinik Milli Takımı’nda görev yapan Novillo, kötü anılarla ayrıldığı Türkiye’ye yıllar sonra dönmüş oldu.