Bielsa'nın yerine Gerets

Bielsa'nın yerine Gerets

Marcelo Bielsa'nın yerine geçecek teknik adamlar arasında üç isim öne çıktı, Jurgen Klopp Galatasaray'ın eski hocası Gerets ile çekişiyor.

Marsilya yeni teknik direktörünü arıyor. Marcela Bielsa dün gece, sezonun ilk maçında ağırladıkları Caen'a 1-0 yenilmeleri sonrası istifa mektubunu, kulüp başkanı Vincent Labrune'a sundu. Deneyimli çalıştırıcıdan boşalan koltuğa adaylar ise şimdiden belirlendi.
 
Fransız L'Equipe gazetesi, eski Galatasaraylı Eric Gerets'in de yeni görev için en güçlü adaylar arasında olduğunu duyurdu. Son olarak Abu Dabi'nin Al Jazira ekibini çalıştıran ve ardından emeklilik kararı alan Fransız çalıştırıcının eski takımı Marsilya'dan çağrı gelmesi durumunda geri dönebileceği ifade edildi.

Borussia Dortmund'un efsane çalıştırıcısı Jurgen Klopp, Real Madrid'de yardımcı hocalık yapan Zinedine Zidane da mavi-beyazlılarda koltuğa aday isimler arasında gösterildi. Lequipe'in internet sitesinde yapılan ankette ise Gerets'e büyük destek çıktı.
 
Taraftar 'Klopp ya da Gerets' diyor
'Bielsa'nın yerine kim gelmeli?' sorusuna verilen cevaplarda Jurgen Klopp yüzde 30'luk oy oranı ile ilk sırayı aldı. Gerets yüzde 24 ile ikinci, Zidane da yüzde 15 ile üçüncü oldu. Rennes ekibinin eski hocası Frederic Antonetti yüzde 12 ile  dördüncü sırayı aldı. Seçeneklerde 13 ismin bulunduğu ankette Pascal Dupraz yüzde 5'lik oyla beşinci en çok tercih edilen teknik adam oldu.