Yunus Mallı istediği rakibi açıkladı

Yunus Mallı istediği rakibi açıkladı

Bundesliga takımlarından Mainz 05'te forma giyen milli futbolcu Yunus Mallı, "EURO 2016'da Almanya ile karşılaşmak isteriz" dedi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Mainz 05'te forma giyen Yunus Mallı, Türk Milli Takımı tercihiyle doğru bir karar verdiğini söyledi.

A Milli Futbol Takımı'nın, yarın Yunanistan'la oynayacağı hazırlık maçı öncesi, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı antrenmanda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yunus Mallı, ay-yıldızlı formayı ilk kez Katar karşısında giydiğini hatırlatarak, "İlk maçımı yaptığım için çok mutluyum. Hocamızın şans vermesi beni mutlu etti. İlk adımı attım, inşallah devamı da gelir" dedi.

"Türkiye için seve seve oynayabileceğimi söyledim"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir ay önce Almanya'da bir araya geldiklerini aktaran Yunus, "Kendisine Türkiye için seve seve oynayabileceğimi söyledim. Vatandaşlık işlemleriyle ilgili sorun vardı. Onların tamamlanması birkaç hafta sürdü. Bu kampa yetiştim. Burada olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Mainz 05'te forvet arkasında forma giydiğini kaydeden milli futbolcu, "Bence en etkili futbolumu o bölgede oynayabilirim. Şimdiye kadar sezon iyi geçti, 7 gol attım. Bu sezon performansımda bir artma var. İnşallah devamı da gelir. Kendimi Mainz'da mutlu hissediyorum. Bundesliga'da iyi işler yapmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

"Türkiye'yi tercih ederek doğru karar vermişim"

Almanya'da çeşitli yaş kategorilerinde milli takımlarında forma giydiğini anlatan Yunus Mallı, "17 yaş altı takımından beri Almanya'da milli takımlarda oynadım. Orada güzel vakit geçirdim. Başarılı bir dönemdi. 2009 yılında Avrupa Şampiyonu olduk fakat ben kendimi Türk hissediyorum. İlk maçımı yaptım. Doğru karar vermişim. Gerçekten Türkiye için oynamak farklı bir duygu. Bunun için mutluyum" diye konuştu.

2016 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giymek istediğini anlatan Yunus Mallı, şunları kaydetti:

"Şampiyonaya daha uzun bir süre var. Benim için önemli olan önce burada kendimi göstermek. Aynı şekilde Bundesliga'da performansımı göstermek önemli. Şampiyonaya kadar her şey olabilir. Benim amacım kendimi iyi bir seviyeye taşımak, performansımı arttırmak. Sonra Allah'ın izniyle kadroya dahil olurum, orada da iyi şeyler yaparım."

"Almanya ile karşılaşmak isteriz"

2016 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayla Almanya ile karşılaşmak istediğini dile getiren Yunus Mallı, "Almanya'ya karşı oynamak güzel olur. Arkadaşlarımıza karşı oynamak isteriz. Türk'üm, Türkiye için oynayacağım. Almanya'ya karşı oynarsak, elimizden geleni yapacağız. Almanya ile karşılaşmak isteriz" değerlendirmesini yaptı.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile Bundesliga'dan tanıştıklarını kaydeden Yunus, "Burada da sağ olsun yardımcı oluyor. İyi anlaşıyoruz. Sadece Hakan ile değil, diğer takım arkadaşlarımla da anlaşıyoruz. Ortam çok güzel. İyi karşıladılar ve ağırladılar. O yüzden şu ana kadar her şey güzel" şeklinde ifadeler kullandı.