Ole Gunnar Solskjaer Molde ile anlaştı

Ole Gunnar Solskjaer Molde ile anlaştı

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Norveç temsilcisi Molde, eski teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer ile anlaştı.

Molde Kulübü'nden yapılan açıklamada, 42 yaşındaki Solskjaer ile 3,5  yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Norveçli çalıştırıcı Solskjaer'in,  Molde'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarın İskoç temsilcisi Celtic'i ağırlayacağı  karşılaşmada takımın başında yer alacağı bildirildi. 
 
Futbolculuk kariyerinde 1995-1996 sezonunda Molde'nin formasını giyen  Solskjaer, buradan futbol dünyasına adını duyurduğu İngiliz ekibi Manchester  United'a transfer olmuştu. 
 
Teknik direktörlüğe Molde'de başlayan Solskjaer, 2011-2014 yıllarında  Norveç ekibinde görev yapmış, daha sonra İngiltere Premier Lig'de yarım sezon  Cardiff City'yi çalıştırmıştı. 
 
Erling Moe, Tor Ole Skullerud'un görevden ayrılmasının ardından  ağustos ayından bu yana geçici olarak Molde'nin teknik direktörlüğünü yapıyordu. 
 
Norveç liginde 27 haftada 43 puan toplayan Molde, 7. sırada bulunuyor.  Norveç temsilcisi, Fenerbahçe'yi İstanbul'da 3-1 yenip, evinde Hollanda ekibi  Ajax ile 1-1 berabere kaldığı UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda ise 4 puanla  liderlikte yer alıyor.