Diego Ribas çok değişti

Diego Ribas çok değişti

Fenerbahçe’de son haftaların etkili isimlerinden Diego Ribas oyunu artık iki yönlü oynuyor.

Fenerbahçe’de son haftaların etkili isimlerinden Diego Ribas oyunu artık iki yönlü oynuyor. Ofansif karakteri ile bilinen Brezilyalı futbolcu Pereira’nın isteği doğrultusunda bu sezon savunma alışkanlığını da kazandı. Ancak bu durum bazen sıkıntılara da yol açıyor.

Son Gaziantepspor maçında rakibini savunmak için kollarını açması penaltıya sebebiyet verdi. Kritik anda yaptırdığı penaltı sebebiyle sarı-lacivertlilere tekrar geriye düştü. Diego aynı şekilde 2-2 biten Akhisar Belediyespor maçında da topa elle oynayarak penaltıya yol açmıştı.

Karşılaşmanın ardından morali bozuk olan Brezilyalı futbolcuya teknik heyetten destek geldi. Diego’ya savunma çabasının önemli olduğu ifade edildi. Ancak bundan sonra ceza sahası içinde daha dikkatli olması istendi.

Van Persie belirsizliği

Sarı-lacivertli ekipte Robin van Persie belirsizliği sürüyor. Adalesindeki ağrılar sebebiyle Gaziantepspor maçı kadrosunda yer almayan Hollandalı futbolcunun Celtic sınavına yetişmesi için çaba sarfediliyor.

İlk etapta golcü futbolcunun durumunun çok ciddi olmadığı açıklaması yapılmıştı. Ancak hâlâ üst adalesindeki ağrıları süren van Persie’nin durumuna gün gün bakılacak. Kendisini iyi hissederse Celtic maçı kadrosunda yer alacak. Hollandalı futbolcunun geçen sezon yaşadığı sakatlık sorunu sebebiyle birçok maçı kaçırması, bu sezon yaşadığı sakatlıklarda sahaya dönme sürecini uzatıyor.