Mersin'de atılan o manşet PFDK'lık oluyor !

Mersin'de atılan o manşet PFDK'lık oluyor !

Mersin İdman Yurdu ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta Fenerbahçe ve Emre Belözoğlu için tribünlerin bir kısmında dağıtılan gazete manşeti PFDK'lık oluyor!

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdman Yurdu ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta Fenerbahçe ve Emre Belözoğlu için tribünlerin bir kısmında dağıtılan gazete manşeti PFDK'lık oluyor! Maçın temsilcisi Erdoğan Yeşilcan, Bülent Kantar ve Raşit Yüksel tarafından "o gazete manşeti" maç raporuna yazılırsa TFF Hukuk Müşavirliği Mersin İdman Yurdu'nu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edecek.
 
130 BİN TL PARA CEZASI
 
Mersin Stadı'nda dağıtılan "gazete manşetini" Türkiye Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesinin 7. bendindeki "Çirkin ve kötü tezahürat" eyleminin içerisine değerlendirmesi beklenen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Mersin İdman Yurdu'na 130 bin TL'den 260 bin TL'ya kadar para cezası vermesi bekleniyor.
 
DİSİPLİN TALİMATININ İLGİLİ MADDESİ
 
Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddesinde ",Herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını aşağılamak, tahrik veya taciz etmek amacıyla; etnik veya bölgesel ayrımcılık içeren ya da herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak tezahürat yapılması ya da bu içerikte pankart açılması veya benzeri eylemlerde bulunulması devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır." ifadeleri kullanılıyor.

Sporx