Martinez'in ağladı, TRT muhabiri de ağlayarak tercüme etti

Güncelleme:

Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltılarda geçerek kupanın sahibi olan Arjantin'in file bekçisi Emiliano Martinez'in ağlayarak verdiği röportaj TRT izleyicilerine de yine "ağlayarak" tercüme edildi.

2022 Dünya Kupası'nda kazanan Arjantin oldu. Arjantin, penaltılara giden finalde Fransa'yı mağlup ederek 36 yıllık kupa hasretini dindirdi. Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez, Altın Eldiven ödülüne layık görüldü.

TRT tercümanı, Emiliano Martinez'in sevinçten ağlayarak yaptığı açıklamayı kendisi de ağlayarak Türkçe'ye tercüme etti. Tercümanın o anları sosyal medyada gündem oldu. 

Mücadelenin ardından konuşan 30 yaşındaki Martinez, kupa yolunda çok acı çektiklerini söylerken, "Çok acı çektik. Geriden döndük. Sanki kaderimizde acı çekmek vardı. Sonunda oldu. Gol atıyorduk, olmuyordu. Tanrıya şükürler olsun, sonunda kazandık. Hala inanamıyorum. Kelimeleri bulamıyorum. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bütün arkadaşlarımın unutmayacağı bir an yaşıyoruz. Her şey istediğimiz gibi oldu. Ailem de burada. Hepsi çok mutlular. Çok sevindiler." ifadelerini kullandı.