''Geldik, gördük, yendik, gidiyoruz''

''Geldik, gördük, yendik, gidiyoruz''

Galatasaray Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat, Galatasaray-Bursaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı-kırmızılı takımın 3-2'lik skorla kazandığı Ziraat Türkiye Kupası final maçına ilişkin, "İki takımı da canı gönülden tebrik ediyorum. Geçen senenin kupa şampiyonu Galatasaray bu sene de şampiyon oldu" dedi.

Servet Yardımcı: "Galatasaray bu sene de şampiyon oldu"

Servet Yardımcı, maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sezon sonu olmasına karşın her iki takım futbolcularının da çok dinç bir görüntü çizdiğini söyledi. Maçın çok güzel ve keyifli geçtiğini ifade eden Yardımcı, "Çok güzel bir maç oldu. İki takımı da canı gönülden tebrik ediyorum. Geçen senenin kupa şampiyonu Galatasaray bu sene de şampiyon oldu. Tekrar onları da tebrik ediyorum. Bursaspor'u da tebrik ediyorum. Mükemmel bir mücadele ortaya koydular. Tabi centilmence bir maç oldu" diye konuştu.

Duygun Yarsuvat: "Geldik, gördük, yendik, gidiyoruz"

Galatasaray Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat da sözlerine, "Geldik, gördük, yendik, gidiyoruz" diyerek başladı. Galatasaray'ın sezonu çift kupayla kapattığının anımsatılması üzerine Yarsuvat, "Ben de yukarıda onu söylüyordum. Herhalde ayaklarım tavşan ayakları gibi. Göreve başladığımda en son onu söylemiştim. Görevim bitti yine aynı sözlerle bırakıyorum" dedi.

Duygun Yarsuvat, bir gazetecinin, "Tribünlerde maç öncesinde Ali Dürüst ve Aburrahim Albayrak lehine açılan bir pankart vardı, bunla ilgili ne söylemek isterseniz?" sorusuna, "Hak ettiği bir pankarttır. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Galatasaraylı kimin ne yaptığını bilir zaten" cevabını verdi.

Ertuğrul Sağlam: "Galatasaray'ı tebrik etmek lazım"

Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Ertuğrul Sağlam ise maçın çok keyifli geçtiğini bildirdi. Galatasaray'ın geçen sezon da Türkiye Kupasını Eskişehirspor'u yenerek kazandığını hatırlatan Sağlam, şunları söyledi:

"Bol pozisyonlu, bol gollü yani Bursaspor da kazanabilirdi kupayı. Ama Galatasaray pozisyonları değerlendirmesini bildi. Sonuçta hem ligi hem de kupayı aldı. Özellikle Hamza hocanın şahsında teknik kadrosunu ve oyuncularını kutlamak lazım. Galatasaray'ı tebrik etmek lazım. İyi bir final yaptılar. Kendilerini tebrik ediyoruz."

Ertuğrul Sağlam, bir soru üzerine güzel şeylere imza atabileceği bir kulüpten teklif gelmesi halinde çalışmayı düşündüğünü bildirdi.

Hikmet Karaman: "Duble yapan Hamza hocayı tebrik ediyorum"

Teknik direktör Hikmet Karaman, maçın ilk 20-25 dakikalık bölümünde Bursaspor'un bariz üstünlüğünün bulunduğunu kaydetti. "Öncelikle duble yapan Hamza hocayı tebrik ediyorum. Hem lig şampiyonu hem de kupa şampiyonu oldu" diyen Karaman, şunları ifade etti:

"Bursaspor'un özellikle hucumda üstünlüğü var ama rakip ceza sahasının içinde son pas, son vuruş veya kolektif eksiklik göze çarptı. İlerleyen dakikalarda da Galatasaray, daha deneyimli, daha tecrübeli, daha soğuk kanlı ve özellikle ikinci yarıdan sonra oyuna daha ağırlığını koyarak maçı galip bitirmesini bildi. Onun için tebrik etmek lazım."

Dursun Özbek: "Çifte kupa herkese kutlu olsun"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Bursaspor ile  Galatasaray arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçına ilişkin, "Çifte  kupa, çok güzel bir sezon herkese kutlu olsun. Taraftarlarımıza bu sevinci  yaşattığımız için de çok mutluyum" dedi. Maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Özbek, yönetimi aldıktan  sonra herkesin Galatasaray için çalıştığını ifade etti.

Kupayı aldıkları için çok mutlu olduğunu dile getiren Özbek, "Çifte  kupa, çok güzel bir sezon herkese kutlu olsun. Taraftarlarımıza bu sevinci  yaşattığımız için de çok mutluyum. Sporcularımıza, futbolcularımıza çok çok  teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir sezon geçirdik, peş peşe maçlar oynadık. Bu  bir bayrak yarışıdır, dolayısıyla herkes adına teşekkür ediyorum, emeği geçen  bütün arkadaşları kutluyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, taraftarların Abdurrahim Albayrak'la ilgili bir  pankart açmasını nasıl karşıladıklarını sorması üzerine Dursun Özbek, şunları kaydetti:

"Şampiyonlukta da kupada da onların payının olduğunu düşünüyorum.  Onlar benim çok yakın arkadaşlarım. Dolayısıyla Galatasaray'da son günlerde  speküle edilmeye çalışılan tavrı ben kabul etmiyorum. Hepsine de teşekkür  ediyorum. Bu takımın hazırlamasında onların da büyük emekleri var. Bu ortak  üretilmiş bir şampiyonluktur."