Vettel, Senna'yı yakaladı

Vettel, Senna'yı yakaladı
Güncelleme:

Formula 1’de sezonun 10. yarışı olan Macaristan Grand Prix’sinde zafer Sebastian Vettel’in oldu.

Formula 1’de sezonun 10. yarışı olan Macaristan Grand Prix’sinde zafer Sebastian Vettel’in oldu. Ferrari pilotu Vettel, bu sezon ikinci kez kürsünün ilk basamağına çıktı. Red Bull’un Rus pilotu 21 yaşındaki Daniil Kvyat ikinciliği alarak F1’de ilk kez podyuma çıkma başarısı gösterdi. Red Bull’un Australyalı ismi Daniel Ricciardo ise kürsünün son basamağına çıktı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton ise ancak altıncı olabildi. Britanyalı pilot buna karşın genel klasmandaki liderliğini sürdürdü. Vettel kazandığı zaferi Bianchi’ye adadı ve onun anısına kısa bir Fransızca konuşma yaptı. Bu yarış bu sezon hiçbir Mercedes pilotunun kürsüye çıkamadığı ilk mücadele oldu. Macaristan’da kürsünün ilk basamağına çıkan Sebastian Vettel, toplamda 41 Grand Prix zaferi bulunan efsane pilot Ayrton Senna’yı yakaladı.

Bianchi için saygı duruşu

Hayatını kaybeden Formula 1 pilotu Jules Bianchi Macaristan’da unutulmadı. Geçtiğimiz hafta yaşama gözlerini yuman Fransız sürücü için Grand Prix öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Pilotlar, yarış öncesinde kasklarını yere bırakarak meslektaşlarını andı. Öte yandan Bianchi’nin ailesi de yarışta hazır bulundu.

PİLOTLAR KLASMANI

1. Hamilton 202
2. Rosberg 181
3. Vettel 160
4. Bottas 77
5. Raikkonen 76

MARKALAR KLASMANI

1. Mercedes 383
2. Ferrari 236
3. Williams 151
4. RedBull 96
5. Force India 39