Pereira'nın vaadleri şaşırtmadı

Pereira'nın vaadleri şaşırtmadı
Güncelleme:

14. sırada bulunan 2. Lig takımı 1860 Münih'e imza atan Vitor Pereira, "Bundesliga'ya yükseleceğiz" dedi.

Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Vitor Pereira, Almanya 2. Lig takımlarından 1860 Münih'le anlaştı. 1 Ocak'ta yeni görevine başlayacak olan Portekizli teknik adamın, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda söyledikleri ise, kendisini tanıyan Türk futbolseverleri şaşırtmadı. Fenerbahçe'ye imza attığında "Hücum futbolu" vadeden ancak bu sözlerinin tam tersini uygulayan Pereira, Almanya'da da iddialı açıklamalar yapmaya devam etti. Takımı, yükselme potasının 16 puan gerisinde ve lig sıralamasında 14. sırada yer almasına karşın, "Bundesliga'ya yükseleceğiz" dedi.

Toplantıya "We go up!" (Üst lige çıkalım) sözleriyle oldukça iddialı bir giriş yapan 48 yaşındaki teknik adam, "Bu büyük kulübün, ülke futbolunda hak ettiği yere yeniden çıkması için elimden geleni yapacağım. Esaslı bir mücadelenin içine girdiğimin farkındayım çünkü bu tip zorlukları aşmayı seviyorum." dedi. 

Alman basınında yer alan bilgilere göre; Pereira'nın bu kadar iddialı konuşmasının arkasında, kulübün belirlediği 50 ile 100 milyon Euroluk transfer bütçesi bulunuyor. Zaten kulübün baş yatırımcısı Hasan Ismaik de "Takımı yeni oyuncularla güçlendireceğimize dair hocamıza söz verdim." diyerek bu iddiaları doğrulayacak açıklamalar yaptı. Ismaik'in en çok ilgi toplayan sözleri ise, takımın gelecekteki oyun planına ilişkin olanlardı. Pereira'nın, takıma yeni bir vizyon katacağını söyleyen Ismaik "Takımın seviyesini yükseltmeye, yeni fikirler ve oyun formları kazandırmaya ihtiyacımız var. Aslan(1860 Münih'in lakabı), Pereira'yla birlikte çok daha agresif ve teknik bir futbol oynayacak." diyerek yeni hocasının hücum vadettiğini söyledi.