Fransa Açık’ta şov yaptık

Fransa Açık’ta şov yaptık

Fransa Açık'ta mücadele eden tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan, elde ettikleri sonuçlarla 3'üncü turda mücadele etmeye hak kazandılar.

Fransa Açık’ta Türk tenisçiler yoluna fire vermeden devam ediyor. İstanbul Cup’ı Çağla Büyükakçay’ın kazanmasının ardından WTA tenis turnuvalarında hedef yükselten tenisçilerimiz, Roland Garros’ta rakiplerini bir bir geçerek 3’üncü tura yükselmeyi başardı.

Ukraynalı Sergiy Stakhovsky’le karşılaşan ve iki seti de 6-4’lük sonuçlarla alarak mücadeleyi 2-0 kazanmayı bilen Marsel İlhan, Arjantinli Guido Andreozzi’nin rakibi oldu. 2’inci turda İtalyan Federico Gaio karşısında oldukça zorlanan Andreozzi, uzatmaya giden ilk seti 7-6 kazanırken, yine uzatmalar sonunda ikinci seti de 7-5 kazanarak üst tura yükseldi ve Marsel İlhan’ın rakibi oldu.

10 numaralı kortta Amerikalı rakibi Melanie Oudin’le karşılaşan İpek Soylu, ilk seti 6-4 kaybetmesine karşın çok iyi bir geri dönüş yapmayı başardı. İlk setteki tutukluğunu üzerinden atan Soylu, Oudin’i 6-2 ve 6-3’lük setlerle geçerek pisten 2-1 galip ayrılarak 3’üncü tura yükseldi.

İstanbul Cup’ta şampiyon olarak tenisteki en büyük milli başarımıza imza atan Çağla Büyükakçay da Fransa Açık’ta kaldığı yerden devam ediyor. İlk turda Bulgar rakibi Elitsa Kostova’yı 2-0 mağlup eden Çağla Büyükakçay, bugün çıktığı ikinci tur maçında ise Hırvat Petra Martic’le karşılaştı. Milli raket, 6-3, 6-7 ve 6-3’lük sonuçlarla rakibine 2-1’lik üstünlük kurarak 3. tura yükseldi ve yoluna devam etti.