Google en güçlü yapay zekasını erişime açtı

Google en güçlü yapay zekasını erişime açtı
Güncelleme:

Son zamanlarda hızla artan ve bir anda dijital hayatımızın bir parçası haline gelen yapay zekalar arasındaki rekabette Google, Gemini 1.5 Pro'yu kullanıcılarının erişimine ücretsiz olarak açtı.

Google, en son çıkardığı Gemini 1.5 Pro modeliyle bugüne kadar sunulan en gelişmiş yapay zeka sistemini piyasaya sürdü. Geliştiriciler ve kullanıcılar artık Gemini 1.5 Pro'nun sağladığı yeteneklerden faydalanabilirler. 

Gemini 1.5 Pro, doğal dil işleme konusunda önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor. Bu model, önceki sürümlere göre çok daha büyük, 1 milyon jetona kadar işlem yapabiliyor. Google'ın açıklamasına göre, bu, bir saatlik bir videoyu, 11 saatlik bir ses kaydını veya 30 bin satırdan fazla kod içeren bir dosyayı işleyebilecek kapasiteye sahip olduğunu gösteriyor.

Google'ın yaptığı testlerde, yapay zeka 10 milyondan fazla jetonu başarıyla işleyebildiği belirtiliyor. Gemini 1.5 Pro'nun yeteneklerini göstermek için yapılan bir deneme, 1300 sayfalık "Savaş ve Barış" romanını sadece 305 saniyede özetleyebildiğini ortaya koydu.

Gemini 1.5 Pro'ya şu anda tamamen ücretsiz olarak erişilebiliyor. Kullanıcılar, bu Google sayfasına giderek bir Google hesabıyla oturum açmalılar. Sonrasında platform üzerinden yapay zekaya erişim elde edebilirler. Ancak, modelin hala test aşamasında olduğunu ve yanlış cevaplar verebileceğini unutmamak önemlidir.

Google, kullanıcıların aldığı sonuçları izleyeceğini ve yapay zeka modelini bu verilere göre geliştireceğini belirtiyor.

Google ayrıca geliştiricilere AI Studio'da Gemini 1.5 Pro'ya doğrudan erişim sağlamak için bir API sunmaya başladı. Bu, çeşitli uygulamalarda Gemini 1.5 Pro'nun kullanılabileceği anlamına geliyor.