Twitter'da ünlüler, büyük şirketler ve siyasilerin hesapları ele geçirildi

Twitter'da ünlüler, büyük şirketler ve siyasilerin hesapları ele geçirildi
Güncelleme:

Barrack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve Jeff Bezos'un resmi Twitter hesapları hacklendi. Hacklenen hesaplardan Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair mesaj paylaştı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD eski Başkanı Barack Obama, Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amerikalı iş insanı Warren Buffett, ünlü şarkıcı Kanye West, ABD'li politakacı ve iş insanı Michael Bloomberg, Apple ve Uber'in Twitter hesabından Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair mesaj paylaştı.

Mesajda "Adresime gönderilen tüm bitcoin ödemelerini iki katına çıkarıyorum. Bin dolar gönderiyorsun ve 2 bin dolar geri gönderiyorum" ifadeleri yer aldı.

Hackerlar mesajın altında verilen bitcoin hesabına kısa sürede 12.5 bitcoin yani yaklaşık 789 bin lira para topladı.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Olayın ardından Twitter, destek hesabından konuya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Soruşturuyoruz ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz." ifadesi kullanıldı.

Ele geçerilen Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar ise kısa sürede silindi.

TRUMP'IN HESABI GÜVENDE

ABD Başkanı Donald Trump'ın twitter hesabına ilişkin ise Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Trump'ın hesabının güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

Seçiniz...