''İBB, Yassıada’daki tesislerin işletmesini almak istedi ama engellendi''

''İBB, Yassıada’daki tesislerin işletmesini almak istedi ama engellendi''
Güncelleme:

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Albayraklar Grubu’na kiralanan Yassıada'daki tesislerin işletmesini İBB’nin de almak istediğini ancak şartnameye konulan madde ile engellendiğini açıkladı.

Gazeteci Murat Ağırel, dün Cumhuriyet gazetesindeki yazısında otel, camii ve konferans salonu inşaa edilen ve adı ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak değiştirilen Yassıada'nın, yıllığı 4,2 milyon TL’ye Albayrak Grubu'na kiralandığını yazdı. Tesisler, daha önce TOBB’a bağlı bir şirket tarafından işletiliyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İBB’nin Yassıada’daki tesislerin işletmesini almak istediğini ancak şartnameye konulan bir madde ile bunun engellendiğini açıkladı.

Gökçe, “Halkımız ile buluşabilecek, tarihi olarak çok önemli bir adamız böylece özel bir şirkete verilmiş oldu. İstanbulluların olması gereken ada özelleşti” ifadelerini kullandı.

Gökçe, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“140 milyon dolar yani yaklaşık 2 milyar 700 milyon lira harcandı. Ancak tesisler zarar etti. Şimdi yıllık sadece 4,2 milyon liraya 20 yıllığına özel bir şirkete kiralandı. İBB olarak işletmesini biz almak istemiştik ama şartnameye konulan bir madde ile bu engellendi. Üzgünüm.

Turizm sektöründe 15 yıllık kurumsal deneyim talep edildiği için İBB veya iştirakleri devreye giremedi. Halkımız ile buluşabilecek, tarihi olarak çok önemli bir adamız böylece özel bir şirkete verilmiş oldu. İstanbulluların olması gereken ada özelleşti.

Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlük adası, hem Türkiye’nin demokrasi yolculuğunda aştığı badireleri gösteren hem de geleceğimize ışık tutan bir şekilde düzenlenebilirdi. Bu imkanı kaybettiğimiz için de ayrıca üzgünüm.”