Murat Kurum: ''Mevcut Başkanın rakibi, kendisi. Kendisiyle savaşıyor farkında değil''

Murat Kurum: ''Mevcut Başkanın rakibi, kendisi. Kendisiyle savaşıyor farkında değil''
Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Habertürk TV’de Seçime Doğru programına katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Habertürk TV’de Seçime Doğru programına katıldı. İstanbul’da herkesin oyuna talip olduklarını belirten Kurum, mevcut İBB yönetimini, “Mevcut Başkanın rakibi, kendisi. Kendisiyle savaşıyor farkında değil. Yani rakibi ne biliyor musunuz? İstanbul’a olan ilgisizliği rakibi.” sözleri ile eleştirdi. Kurum, mevcut yönetimin, ‘israfı bitirdik’ sloganını da hatırlatarak, “Reklama yüz milyonlarca para harcayıp; deprem bütçesinin iki katı reklam bütçesi ayırdığını konuşsana. Yok konuşamaz, niye konuşamaz çünkü bunları konuşacak eser yok ellerinde.” dedi.

Kurum’a katıldığı programda Binali Yıldırım ile bir protokol krizi yaşayıp, yaşamadığı da soruldu. Kurum, “Başbakanımız gülüyor, ‘Sen geç.’ diyor. Haberi gördüm, ‘protokol krizi var’ diye yazdılar. Bu nereden çıktı? O siyasi senaryoların üretildiği merkezden çıkıyor. Maalesef şu an CHP’li adayın yürüttüğü bir siyasi senaryo.” şeklinde konuştu. Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistemleri hattının açılışında mevcut İBB Başkanı için de yer ayırıldığına da değinen Kurum, “ ‘Ben davet edildim, edilmedim’ gibi bir söylem içerisine girdi. Bugün de koltuğu boştu gelmedi. İstanbul’a ilişkin projesi hedefi hayali olmadığı için gündemi de İstanbul dışına taşıma gayreti içerisinde.” ifadelerini kullandı.

Mevcut İBB yönetiminin, İstanbul’un yararına yarım kalan bir projesi varsa devam ettireceklerini belirten Kurum, işten çıkartılan İBB personellerine yönelik de açıklama yaptı. İBB kadrosunun yarısının değiştiğini ifade eden Kurum, “5 yılda 50 bin kişi işe girmiş çıkmış. 20 bin kişi işten çıkmış, 30 bin kişi alınmış. Ben niye insanları ekmeğinden edeyim? Allah katında hesabını nasıl vereceğiz?” diyerek, ideolojik bir yaklaşımla belediye personelini işinden etmeyeceklerini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum’a canlı yayında, mevcut mal varlığı da soru olarak yöneltildi. Bu noktada hiçbir çekincesi olmadığını belirten Kurum, “Ankara’da ve İstanbul’da evimiz var. Evimiz Boğaz’da değil; ikisi de daire, yalımız yok. Bir tane arabamız, biraz da borcumuz var.” dedi.

Tüm İstanbul için ayrım yapmadan çalışacaklarını belirten Kurum, “Biz herkesin oyuna talibiz. Bunun içinde Kürdü, Lazı, Çerkezi, Türkü, Alevisi kim varsa hepsinin oyuna talibiz. Kim kiminle ittifak yaparsa yapsın, biz bu hayallerimizi gerçekleştirmek üzere İstanbullularla 31 Mart akşamı hep birlikte kazanacağız.”  diye konuştu.