Boşanma Davasının Görüleceği Adliye Bahçesinde İntihar Etti

Boşanma Davasının Görüleceği Adliye Bahçesinde İntihar Etti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir kadın, boşanma davasının görüleceği günden bir gün önce adliye binasının bahçesinde kendini asarak intihar etti.

- Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir kadın, boşanma davasının görüleceği günden bir gün önce adliye binasının bahçesinde kendini asarak intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, Mahmudiye Mahallesi’nde ikamet eden Şengül A. (41), eşi ile yaşadığı şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı aldı. Boşanma davasının görülmesine bir gün kalan Şengül A., saat 22.00 sıralarında davanın görüleceği İnegöl Adalet Sarayı önüne geldi. Adliye binası bahçesindeki çardakta bir süre oturan kadın, daha sonra yanındaki ipin bir ucunu çardağın tavanındaki ağaca, düğümlediği ucunu ise boynuna asarak intihar etti. Biri askerde 3 çocuğu olan Şengül A.’nin cesedi bir süre önce görüştüğü kızı R.A. tarafından bulundu. Adliye binası önünden geçen iki genç, kızın çağırdığı 112 Acil Servis ambulansında görevli sağlık ekibi ile birlikte kadının cesedini indirdi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, sinir krizi geçiren genç kızı sakinleştirmeye çalıştı. Olaydan kısa bir süre sonra adliye binasına gelen genç kadının eşi G.A. da olayın şokunu üzerinden atamadı. G.A., adliye binası önünde güvenlikçi bulundurulmamasına tepki gösterdi.

Genç kadının cenazesi, olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İnegöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.