Esogü’de Kazakistan Ve Türkiye Arasında Tarihi Ve Kültürel Bağlar Konulu Konferansı

Esogü’de Kazakistan Ve Türkiye Arasında Tarihi Ve Kültürel Bağlar Konulu Konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) “Kazakistan ve Türkiye Arasında Tarihi ve Kültürel Bağlar” konulu konferans düzenlendi.

- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) “Kazakistan ve Türkiye Arasında Tarihi ve Kültürel Bağlar” konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştiren etkinlikte, Kazakistan ve Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağlar konuşuldu. Konferansa konuşmacı olarak katılan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Kazakistan’ın dış politika açılımlarında Türkiye’ye destek verdiğini ifade etti. Kara, Türkiye’nin Orta Asya Türk Cumhuriyetleri arasında en iyi ilişkileri Kazakistan ile geliştirdiğini dile getirerek, “İki ülke arasındaki mevcut yakın ilişkileri sadece tarihi kökenler ve kardeşlik ilişkilerine dayandırmamak gerekir. Her iki ülkede jeostratejik konum açısından önemli konumda bulunuyor. Türkiye, 16 Aralık 1991’de bağımsızlığını ilan eden Kazakistan’ı tanıyan ilk ülkedir. Bundan dolayı Türkiye Kazakistan için çok özel bir yere sahiptir. Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin sonuçları hem Türk dünyası hem de Avrasya’da etkileri olan önemli ilişkiler olduğunu hepimiz bilmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Köksal tarafından Prof. Dr. Abdulvahap Kara’ya plaket takdim edildi.