Feyyaz Uçar: İddiasız Değilim Ama Oyuncuları Strese Sokmak İstemem

Feyyaz Uçar: İddiasız Değilim Ama Oyuncuları Strese Sokmak İstemem

U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de yapılacak olan FIFA U20 Dünya Kupası için heyecanlı oldukları belirterek, "İddiasız değilim, ama belirli bir hedef koyup oyuncuları strese sokmak istemi

- U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de yapılacak olan FIFA U20 Dünya Kupası için heyecanlı oldukları belirterek, "İddiasız değilim, ama belirli bir hedef koyup oyuncuları strese sokmak istemiyorum" dedi.

Fanatik Web TV'de Hakan Ateşler'in konuğu olan Feyyaz Uçar, turnuva kuralarının 25 Mart Pazartesi günü çekileceğini belirterek, "Dünya Kupalarında başlangıçlar çok önemli. İyi bir başlangıç yapıp adım adım ilerlemek istiyoruz. Sportif başarıya gidecek en önemli yol, Türk haklının desteğinden geçiyor" ifadelerini kullandı.

"MODERN STAT VE TESİSLER, EV SAHİPLİĞİNİ SAĞLADI"

Feyyaz Uçar, Türkiye'nin FIFA U20 Dünya Kupası organizasyonunu nasıl kazandığı ve diğer ülkelere göre avantajının ne olduğu sorusuna; “FIFA'nın belirli normları var. Statlar, şehirler… Son yıllarda Türkiye'de tesisleşme anlamında büyük adımlar atılıyor. Yeni stat ve idman tesisleri kazandık. FIFA da bunun göz ardı etmedi. U20 Dünya Kupası'nın Türkiye'de olacağı 2011 yılının Mart ayında kesinleşti. Dönemin TFF Başkanı Mahmut Özgener ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in, FIFA'nın bu en büyük ikinci organizasyonunun Türkiye'de olmasında büyük katkıları oldu. Şimdiki, yönetimimizin de aralıksız desteğini hissediyoruz. Bu çabalar, statlarımızın ve şehirlerimizin spora yatkınlığı da önemli bir etken” cevabını verdi.

Dünya futboluna yıldız oyuncular yetiştiren ülkelerin başında gelen Brezilya ve Arjantin'in turnuvada olmamasını değerlendiren Teknik Direktör Uçar, “Güney Amerika elemelerini yerinde izledim, Teknik adam gözüyle baktığınızda, Brezilya ve Arjantin'in burada olmasını isterdim. Eski formlarından ve yetenekli oyuncularından uzaklar, onların yerine çok iyi takımlar var. Kolombiya birinci olarak geliyor. Paraguay ve Uruguay da gelecek. Zorlu rakipler bizi bekliyor” diye konuştu.

"KULÜPLERİNDE DAHA ÇOK SÜRE ALMASINI İSTİYORUZ"

2002 Dünya Kupası'nda oynadığımız Hakan Şükür, Rüştü Reçber ve İlhan Mansız dünyanın en iyi oyuncuları arasına girdiğini hatırlatan Feyyaz Uçar, şöyle devam etti: “ürkiye'de oynanacak olan FIFA U20 Dünya Kupası'nda da mutlaka bazı oyuncularımız tanınır olacaktır. Ben takımıma güveniyorum. Oldukça yetenekli oyuncularım var, ama yetenek tek başına yeterli olmuyor. Teknik ve taktik olarak da gelişmek lazım. U20 Dünya Kupası bu açıdan çok büyük bir şans. Gençlerimiz belki de hayatlarındaki en büyük şansı yakalayacaklar ve bu şansı iyi kullanacaklarına inanıyorum.”

Türkiye'de son dönemde alt yapıdan Recep, Salih, Necip, Atınç, Arda gibi oyuncuların çıktığını belirten Uçar, “Daha iyi olması lazım. 80'li yıllarda altyapıdan daha çok oyuncu yetişiyordu. Yabancı oyuncu sayısının artmasıyla genç oyuncular fırsat alamıyorlar. Özellikle süper ligden gelen oyuncular fazla şans bulamıyorlar. Devamlı takımında oynayan oyuncu sayısı eksik. Hocalarımıza rica ediyorum; evlatlarımıza biraz daha şans versinler. Çok ciddi sınava gireceğiz. Oynamaları gerekiyor. Devamlı maç oynayan oyuncu ile sadece idmana çıkan oyuncu arasında inanılmaz fark var. Bu konuda kulüp ve hocalardan anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZE ADIM ADIM GİDECEĞİZ"

Türkiye'nin U20 Dünya Kupası'ndaki hedefinden de bahseden Feyyaz Uçar; “Arjantin ve Brezilya gibi takımlar katılamıyor. Türkiye de bu tarz turnuvalara çok katılan bir takım değil ne yazık ki. Ev sahibi olduğumuz için direkt katılıyoruz, ama oynadığımız futbolla turnuvada olmamız gerektiğini göstermeliyiz öncelikli olarak. Bunun uğraşındayız. Adım adım gideceğiz. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. Her maçı final olarak görüp sonrasında yola devam etmek istiyoruz. En büyük avantajımız Türkiye'de oynamak olacak. Oyuncularımızın yeteneğine inanıyoruz. İyi bir hava yaratacağımıza inanıyorum. İddiasız değilim, ama belirli bir hedef koyup oyuncuları strese sokmak istemiyorum. Takımın havayı soluyarak, stresi üzerinden yavaş yavaş atarak hedefe gideceğine inanıyorum” dedi.