Gazetecinin hukuk zaferi

Gazetecinin hukuk zaferi

Dursun Boran haklı çıktı: Alkent 2000'de mahkeme "aidat olmaz" dedi..

İstanbul Büyükçekmece ilçesi Hazerfan Hava Alanı, Fatih Üniversitesi yanındaki 6 bin kişinin yaşadığı Alkent 2000 Mahallesi 3 Haziran 2001 de seçimle mahalle oldu.
Ama mahalle olmadan evvel var olan site yönetimi, mahalle olduktan sonra kendini fes etmedi.

Mahalleye site havası verip bağımsız parsellerde, tek katlı evlerde oturan insanlardan, aidat ve avans adı altında önce ayda 300, sonra 600, sonra 800 son bir yıldırda bin 200 lira her ay para toplamaya başladı.

Senede 14 bin lira eden bu korkunç paraları vermek istemeyenler, evini satıp gitti. Kolay para kazanan, hak mücadelesi bilmeyenler ise bu paraları ödediler.

Mahallede oturan Gazeteci Dursun Boran 2003 de aidatlar 300 bin liradan 600 bin liraya çıkarılıp gereksiz, kanunsuz harcamaların yapıldığını tespit edince aidat soygununa dur dedi. " Mahallede aidat olmaz " diye başkaldıran Boran 'ı, Hacer Şahin ve Cem Altan başkanlığındaki Çamlıca Sitesi yönetimi icraya verdi. Borca itiraz eden Boran haksız ve hukuksuz icra takibini durdurdu.

2006/1... nolu dava dosyası ile icra hukuk mahkemesinde seneler süren hukuk mücadelesi başladı. Valilik, Kaymakamlık, İçişleri Bakanlıklarıyla resmi yazışmalara başlayan Gazeteci Dursun Boran, Alkent 2000 in mahalle olduğu, yollarınında 1993 de kamuya terk edilmiş olduğunu belgeledi. Bunlaraı mahkemeye sundu.

Mahallenin çöplerini B.Çekmece Belediyesi'nin topladığını, asayişininde Jandarma tarafından sağlandığını tespit etti. Mahalle girişlerindeki bariyerleri söktürdü. Valiliğe müracaat ederek, mahallede özel güvenlik Anayasa ve TCK ya göre suç diyerek, 2005 de Vali Muammer Güler in verdiği özel güvenlilk belgesini iptal ettirdi. Ama isteyen parasını cebinden ödeyerek, evinin önünde bekci koyabilir dedi.

TBMM NE TAŞIDI

Dursun Boran mahalledeki hukuksuzluğu TBMM ( Türkiye Büyük Millet Meclisi )nde yazılı soru önergesi yaptırdı.

İstanbul 3. Bölge Milletvekili Atilla Kaya'ya belgeleri gönderen Boran, İçişleri Bakanı Beşir Atatay'ın cevaplandırması talebiyle konuyu meclise taşıdı. Soru önergesine yazılı cevap veren Belediye Başkanı Hasan Akgün, mahalledeki kanunsuzluğu belgelerle ifşa etti. Mahallenin çöplerini topluyorduk, ama site yönetimi bize engel oldu. 2007 den beri çöpleri özel şirket topluyor, mahalle girişlerindeki bariyer ve özel güvenliktende haberimiz yok derhal kaldırıyoruz diyerek, kanunusuzluğu ifşa etti, yalan beyanda bulundu.

a.20100521174718.jpg

DAVA RED OLDU !

Hukuken yetkisiz olan Çamlıca Sitesi yönetiminin 4 sene evvel açtığı haksız icra hukuk davasında dün mahkeme karar verdi.

Aşağıda karar duruşmasının zaptında görüldüğü gibi mahkeme hakimi Aynur Tekin GÜL, DAVANIN REDDİNE karar verdi. 2006 dan beri devam eden duruşmalara tek başına katılıp savunma yapan, avukat tutmayan Dursun Boran 'ın hazır bulunduğu son duruşmada, Çamlıca Sitesi 'nin 5. avukatıda hazır bulundu.

Bu kararla birden fazla parsel üzerine kurulu mahallede artık iadat alınmasına gerek olmadığı, şuana kadar toplanan trilyonlarca liranında usulsüz toplandığı ortaya çıktı. Şİmdi son 9 senede boş yere 125 milyar lira civarında avans adı altında para ödeyen yüzlerce mahalle sakini, Dursun Boran dan hukuki destek talep ediyor ve ödedikleri paraları nasıl geri alacaklarını soruyorlar?

8 ada 9 parsel toplam 295 bağımsız bölümden oluşan Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı kısmında oturanlar, adına konuşan işadamı Celal Dalkıran yönetimin kendini fes etmesini, kapalı- açık yüzme havuzu, 5-6 kişilik sauna, 20 m2 lik spor salonu, restauranttan oluşan sosyal tesislerin mahkeme kararı ve açık artırma ile satılarak, paraların hak sahiplerine dağıtılması istiyor.

Mahalle olduktan sonra yönetimin, işletme projesinin, yönetim planının hükümsüz olduğuna dair yazıda alan Boran, eskiden kurtarılmış bölge gibi, site havasında olan mahalleye bütün vatandaşların, bölge esnafının, akademisyenlerin, öğrencilerin rahatca girmesini sağladı.

Valilik ve Jandarma Genel Komutanlığına 8 ay evvel dilekçe veren Dursun Boran, mahallenin asayişinin sağlanması için acilen karakol kurulmasını istedi. Mahkemeden sonra çok sayıda mahalle sakininden tebrik telefonu alan Boran şöyle dedi:
" Burası daha evvel site gibi kurulmuş ama, 3 Haziran 2001 de seçimle resmen insanlar mahalle olmak için sandık başına gitmişler. Mahalle olmuşlarki pek çok kamu hizmeti ücretsiz verilsin. Aidat derdi ortadan kalksın. Çünkü insanlar devlete emlak, temizlik, gelir vs. vergisi veriyorlar. Karşılığındada hizmet bekliyorlar.

Yeditepe bulvarında oturanlarında aidat ödemesi gerekmiyor. Apartmanların kendi arasında yönetim teşekkül ettirmesi 80- 100 lira gibi aidat alması olabilir. Ama bağımsız parsellerde tek katlı villalarda oturanların aidat ödemesi gerekmiyor. Sosyal tesisler satılır, sauna, havuz, spor salonunda paralı ve üyelik sistemine geçilir, buralardan hizmet alan parasını öder. Almayan neden başkasının, sauna, havuz, gereksiz personel giderlerini vs. ödesin?

Zaten pek çok villada müstakil havuz, sauna var. 112 Ambulans servisi 24 saat ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. Şimdi mahalleye bir ilköğretim okulu, bir sağlık ocağı kurduracağım. Beni senelerdir aidat ödememekle itham edenler, bakalım yüzüme nasıl bakacaklar? Son 9 senede 50 trilyon civarında para toplayanlar Bunun hesabını nasıl verecekler? Avrupa ve ABD de bu tür yerler normal mahalle. Bizim gibi yeni gelişen devletlerde site. Hani Avrupa standartları?

Türkiye de netice alamasaydım, bu trilyonlarca lira yolsuzluk davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ( AİHM ) ne taşıyacaktım. "

Haber: Vasfiye Goca