Grup Yorum rekorla döndü !

Grup Yorum rekorla döndü !

Grup Yorum, Bakırköy’de 50 bin kişiye konser verdi.

Protest müzik efsanesi Grup Yorum, dev konser alanlarını dolduruyor. Grup Yorum, pazar günü Bakırköy’de Pazar Meydanı’nda 50 bin kişi toplamayı başardı. Grup, geçen yıl, popstarlarının artık dolduramadığı İnönü Stadyumu’ndan taşan hayranlarıyla 25’inci yılını kutlamıştı.

12 EYLÜL PROTESTOSU

Tuncel Kurtiz’in okuduğu Nâzım Hikmet’ten Kuvayi Milliye Destanı ile başlayan pazar günkü konserde Kubat, Mor ve Ötesi, Sırrı Süreyya Önder, Leman Sam, Harun Tekin gibi sanatçılar da sahneye çıktı. İnönü Stadyumu’ndaki 25. yıl konserinin DVD’si 35 bin satarak önemli bir rekor elde eden grup 24 Nisan’da Sarıyer’de 1 Mayıs Pikniği’nde sahneye çıkacak.

Grup Yorum, 12 Eylül Askeri Darbesi’ne tepki olarak 1985 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir grup öğrenci tarafından kuruldu. Yorum, müzik grubu olmanın dışında muhalif duyarlılığın, haklar ve özgürlükler mücadelesinin de sembol ismi oldu.

EYLEMCİ SANAT

Grubun ilk albümü 1987’de çıktı. Peş peşe albümler ve konserler geldi. Yüzlerce kitle eylemine, sokak gösterisine, greve, fabrika ve üniversite işgaline katıldı. Konserleri polisçe basıldı, yasaklandı. Şarkılarına davalar açıldı, grup üyeleri cezaevine girip çıktı.

KÜRTÇE, LAZCA KONSER

Kürtçe, Lazca, Arapça, Çerkezce dillerinde de şarkılar söyledi. Bağlama, ney, kavalı; keman, viyolonsel, trompet, gitar gibi Batı sazlarıyla harmanladı. Latin Amerika marşlarından Akdeniz ezgilerine evrensel bir müzik yakalamaya çalıştı. İnönü Stadı’ndaki 25. yıl konseri, Türkiye’de biletli yapılan en kitlesel konser olarak tarihe geçti.

KİMLİK KARTI

KURULUŞ TARİHİ VE YERİ: 1985 Marmara Üniv. İletişim Fakültesi

KURUCU ÜYELER: Kemal Sahir Gürel, Tuncey Akdoğan, Metin Kahraman, Ayşegül Yordam
ŞU ANKİ ÜYELER: Selma Altın, Eren Olcay, İbrahim Gökçek, İnan Altın, Caner Bozkurt, Cihan Keşkek, Ali Aracı, Ali Papur, Muharrem Cengiz, İhsan Cibelik

BAZI ALBÜMLERİ: Sıyrılıp Gelen, Haziranda Ölmek Zor / Berivan, Türkülerle, Cemo / Gün Gelir, Gel ki Şafaklar Tutuşsun, Yürek Çağrısı, Cesaret, Hiç Durmadan, İleri, Geliyoruz, Marşlarımız, 15. Yıl Seçmeler, Yürüyüş, Başeğmeden.

ETKİLENDİĞİ MÜZİSYENLER: Ruhi Su, Mahzuni Şerif, Inti Illimani, Victor Jara, Quilapayun ve Theodorakis

Habertürk

text-ad
Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit sayısı 8'e yükseldi! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit sayısı 8'e yükseldi! Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı Erdoğan'a ''Allah'ın korkağı'' diyen CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı! Erdoğan'a ''Allah'ın korkağı'' diyen CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı! Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar! Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar!
Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Termometreler 40 dereceye dayanacak... Sıcaktan kavuralacağımız bir haftaya hazır olun! Termometreler 40 dereceye dayanacak... Sıcaktan kavuralacağımız bir haftaya hazır olun! İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Yiğit Bulut kansere yakalandı Yiğit Bulut kansere yakalandı Deren Talu yaz pozlarıyla annesine rakip oldu Deren Talu yaz pozlarıyla annesine rakip oldu 14 yaşındaki genç kız dehşet saçtı: Tam 4 kişiyi birden bıçakladı 14 yaşındaki genç kız dehşet saçtı: Tam 4 kişiyi birden bıçakladı İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi