Şam Zirvesi Öncesi Doğu Perinçek Ahmedinejad İle Görüştü

Şam Zirvesi Öncesi Doğu Perinçek Ahmedinejad İle Görüştü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye giden Türkiye heyeti, ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanında İran İslam Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü. Görüşmede karşılıkl...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye giden Türkiye heyeti, ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanında İran İslam Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü. Görüşmede karşılıklı dayanışma duygularını ifade eden liderler, en yakın zamanda Tahran’da buluşmak üzere sözleştiler. Geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden Ahmedinejad’a İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler başsağlığı diledi.

Türkiye ve İran arasında bin yıllık kadim bir dostluğun olduğunu ifade eden Doğu Perinçek; “Biz bir milletiz. Bin yıllık dostluğumuz var. 1074 yılında Kaşgarlı Mahmud’un Divanı Lugat-it Türk’te söylediği gibi ‘Börksüz baş, Farssız Türk olmaz’. En büyük edebiyat eserlerinden olan Firdevsi’nin Şahnamesi’nde de Türk-Fars dostluğu anlatılır. Sizi de Türkiye’de çok seviyorlar. Bu kadim dostluğumuz sayesinde Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan işbirliği yapacak ve bölgeye barış gelecek. Emin olun Türkiye’de yakın dönemde İran’ın gerçek dostları hükümet olacak” dedi.

Ahmedinejad ise Türkiye’de kendisini vatanında gibi hissettiğini belirterek şunları ifade etti:

“Birçok kelime birçok gelenek ortak. İran ve Türkiye el ele verirse tüm sorunların üstesinden geliriz. Türkiye’nin ve İran’ın yükselmesini Batılı kuvvetler istemiyorlar. Biz Türkiye’nin yükselmesi ile iftihar ederiz.”

Eski Milli Savunma Bakanı ve Doğu Perinçek’in Başdanışmanı Barlas Doğu ise şunları ilave etti: “ Biz sizi Birleşmiş Milletler toplantısında ABD’ye kafa tutuşunuzla tanıyoruz. Dik duruşunuzla tüm Dünya’ya örnek oldunuz.”