TKDK 79 projeye 53 milyon TL ödeyecek

TKDK 79 projeye 53 milyon TL ödeyecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü 13. Başvuru Çağrı İlanı'na Çıktı. TKDK, çağrı döneminde proje patlaması yaşadı. Geçen çağrı döneminde 22 başvuru yapılırken yeni dönemde bu sayı...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü 13. Başvuru Çağrı İlanı'na Çıktı. TKDK, çağrı döneminde proje patlaması yaşadı. Geçen çağrı döneminde 22 başvuru yapılırken yeni dönemde bu sayı 79'a ulaştı.

TKDK İl Koordinatörü Atilla Özlü, kurum binasında 13. çağrı başvuru dönemi hakkında basın toplantısı düzenledi. Özlü, 13. dönemde proje sayısını geçen yıla göre üçe katladıklarını dile getirdi. Özlü, 13 çağrı döneminde toplam yatırım bütçesi 53 milyon TL olan 79 projenin başvurusunun kabul edildiğini söyledi. TKDK İl Koordinatörü Özlü, önceki çağrı dönemine göre proje başvurusunda yüzde 300 artış yaşanmasının temelinde ilçelerde düzenledikleri bilgilendirme toplantılarının önemli yeri olduğunu kaydetti. Sosyo-ekonomik göçün önlenmesine yönelik yaptıkları hibe desteklerinin etkisini gösterdiğini anlatan Özlü, "Erzurum kadim bir şehir ve bu şehirden göçün olmasını istemiyoruz. Hibe destekleri ile çiftçiyi, üreticiyi şehirde tutup istihdama ve ekonomiye katkı sağlıyoruz. Bu çağrı döneminde şehir ekonomisine 53 milyon TL sıcak para girdisi olması da ekonomiye olumlu yansıyacaktır." dedi.

TKDK'nın önceki çağrı dönemlerinde düşük proje sayısıyla 40'ıncı sıradayken, bu çağrı döneminde 13'üncü sıraya yükselmesinin önemine de dikkat çeken Özlü, "Daha önceki çağrı dönemlerinde TKDK bünyesinde 42 il içinde proje başvurusu ve yatırım tutarı bakımından 40. sırada yer alan ve Erzurum'a yakışmayan bir tablo oluştururken, Koordinatörlüğümüz 13. Çağrı Dönemi'nde gerçekleştirdiği tanıtım ve bilgilendirme toplantıları sonucunda 13. sıraya yükseldi. Bu başarının temelinde oluşturduğumuz strateji birimimizin önemli yeri var." diye konuştu.

Başvuruları kabul edilen projelerin 17'sinin işletme, 62'sinin ise kırsal ekonomik kalkınma faaliyet çeşitleri olduğunu sözlerine ekleyen Atilla Özlü, "Bu çağrı döneminde çoğu Aziziye ilçesinde olmak üzere 11 süt işleme tesisi, 4 adet et işleme merkezi ile kırsal turizm merkezi yatırım projeleri kabul edildi. Bu dönemde Narman hariç bütün ilçelerden proje geldi. Önümüzdeki dönem hayvancılık ve ahırlara da hibe vereceğiz. Yüzde 50 artı 18 KDV'yi de karşılayacağız." diye konuştu. CİHAN