Zam yağmuru başlayacak mı ? Bakan açıkladı...

Zam yağmuru başlayacak mı ? Bakan açıkladı...
Güncelleme:

Doların TL karşısında yükselmesinden dolayı enerji maliyetlerinin arttığını söyleyen Bakan zam olmayacak müjdesini de verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, doların TL karşısında yükselmesinden dolayı enerji maliyetlerinin yüzde 7-8 arttığını ancak bunu sanayicilere ve vatandaşlara yansıtmayacaklarını dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Erciyes’te Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya geldiği kahvaltıda soruları yanıtladı.Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs liderlerinin üçlü zirve yaparak, Doğu Akdeniz’de enerji kaynaklarının paylaşımını görüştüklerinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, Kıbrıs doğalgazının Mısır’dan götürülmesi kararını uygulanabilir bulmadığını belirtti. Mısır’ın bir tüketim ülkesi olmadığını anlatan Yıldız, “Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) olarak götüreceğiz denildi. LNG’nin maliyetleri ortada. Yalnızca bir siyasi inat uğruna böyle fizibilitesi olmayan bir işlem yapılmasını ben kendileri açısından da doğru bulmuyorum ve gerçekleştirilebilir de bulmuyorum” ifadelerini kullandı.