Almanya'dan Türkiye için flaş karar !

Almanya'dan Türkiye için flaş karar !
Güncelleme:

Almanya, Türkiye’de konuşlu Patriot savunma sistemleri ile burada görevli 260 Alman askerini çekme kararı aldı.

Alman Savunma Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta konuşlu Patriot Birliği’nin görev süresinin yılbaşında tamamlanacağını açıkladı. Vatan'daki habere göre Bakanlık sözcüsü, Alman askerlerinin çekilme kararının, Suriye’den Türkiye’ye bir saldırı tehdidinin olmadığı gerekçesiyle alındığını bildirdi. 

Terör yüzünden mi?
 
Alman Silahlı Kuvvetlerinin bölgenin istikrarı için angajmanının devam edeceği belirtilen açıklamada, yaklaşık 100 askerin Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdüreceği kaydedildi. Ancak resmi açıklamadan önce haberi duyuran Alman gazeteleri, Berlin’in bölgede artan karışıklık nedeniyle askerlerin güvenliğinden endişe ettiğini, bu nedenle de Patriot görevini sona erdirmek istediğini yazdı. Alman muhalefet partileri, Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarının ardından Alman askerlerinin Türkiye’den çekilmesi yönünde hükümete baskılarını artırmışlardı. Alman medyası, operasyonlarla birlikte Almanya’nın Ankara’dan askerleri için ek güvenlik talep ettiğini yazmıştı. Haberlerde Alman askerlerin kaldıkları üsten dışarı çıkmalarına izin verilmediği vurgulanmıştı. Almanya’dan önce Hollanda da Türkiye’deki Patriot birimlerini çekmişti. 
 
Sevkiyat başladı

 
2012’de bölgeye konuşlandırılan Kahramanmaraş’taki Alman Patriot birliğine ait askeri malzemelerin bir bölümü, önceki gün 17 TIR’la İskenderun Limanı’na nakledilmişti.