Felluce Baraj'ı IŞİD'ten alındı !

Felluce Baraj'ı IŞİD'ten alındı !

Irak ordusunun, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Felluce Barajı'nda denetimi sağladığı bildirildi.

Irak ordusunun, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki  Felluce Barajı'nda denetimi sağladığı bildirildi. 
 
Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin  IŞİD'ten kurtarılması için yürütülen operasyon kapsamında IŞİD militanları ile  ordu birlikleri arasında Felluce Barajı çevresinde çatışma çıktığını söyledi.

Ağır ve hafif silahların kullanıldığı operasyonda terör örgütünden  onlarca kişinin öldüğünü belirten Cevdet, operasyon sonucunda ordu birliklerinin,  Felluce Barajı ile yakınında yerleşim birimlerinin yer aldığı Eş-Şakak  Bölgesi'nde kontrolü sağladığını ve söz konusu iki bölgeye Irak bayrağının  dikildiğini kaydetti.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan  Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, IŞİD'in kontrolünde bulunan ülkenin  batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta  ortak operasyon başlatmıştı.
 
  
 Irak'ta 2014 yılında terör örgütü IŞİD'in kontrolü altına aldığı ilk  yer olan, Sünnilerin yaşadığı Felluce, Musul'dan sonra örgütün elinde  bulundurduğu ikinci büyük bölge olduğu kaydedildi.