Köşeye sıkışan PKK'lı hainler şimdi de oraya saldırıyor

Köşeye sıkışan PKK'lı hainler şimdi de oraya saldırıyor
Güncelleme:

Türkiye'nin yoğun operasyonları sonrasında yaşam alanı daralan Terör örgütü PKK, Sincar Anlaşması’nı bozmaya çalışarak, bölgenin kaynaklarına saldırmaya çalıştığı belirtildi.

Sincar bölgesinin gelir kaynaklarına saldırarak IKBY yönetimini zayıflatmayı planlayan hain terör örgütü PKK’nın Bağdat ile Erbil yönetimlerinin arasını bozarak Sincar’da kamaya çalıştığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki yoğun operasyonları nedeniyle iyice sıkışan PKK’nın, Irak Hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki Sincar Anlaşması nedeniyle de sıkıntı yaşadığı belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Hükümeti ile Erbil arasında yapılan Sincar Anlaşması halkın evlerine dönmesinin ve Sincar’ın IKBY idaresine bağlanmasının yolunu açtı.

 Anlaşma kapsamında Sincar konusunda yeni bir yönetim şekli üzerinde çalışılırken, bölgede huzur ortamı sağlayacak düzenlemeler de yapılmaya başlandı. Tüm gelişmeler Sincar halkının yeniden evlerine dönmesinin yolunu açarken, terör örgütü PKK’nın ise bölgedeki varlığını sıkıntıya soktu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle de iyice köşe sıkışan terör örgütü, Sincar Anlaşması’nı bozmaya yönelik çabalara girişti. Bölgenin gelir kaynaklarına yönelik saldırılarını artıran terör örgütünün IKBY yönetimini zayıflatmayı ve Bağdat ile Erbil’in arasını bozarak Sincar’da kalmayı sürdürmeye çalıştığı belirtildi.

 Güvenlik kaynakları, terör örgütünün son dönemki saldırılarını bölge halkının evlerine dönmesini engellemek için yaptığını belirtirken, teröristlerin böylelikle bölgede kalmaya devam etmeyi amaçladıklarını söyledi.

SİNCAR'DA SIKIŞTILAR

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun operasyonları nedeniyle saklandıkları yerlerden çıkamayan terör örgütünün sözde yöneticilerinin, terör örgütünde artan kaçışlara engel olmak için farklı yolları denedikleri belirlendi.

Mehmetçiğin son dönemde gerek havadan gerekse karadan yaptığı başarılı operasyonlar nedeniyle Kandil’in güneyine, Sincar’a geçerek mağaralarda saklanan terör örgütü elebaşlarının buralardan çıkamadıkları tespit edildi.

 Sözde yöneticilerin daha önce kameraların önünde yaptıkları konuşmaların yerini ise artık nerede çekildiği belli olmayan görüntüler aldı.

Güvenlik kaynakları, bu durumun örgütün sözde elebaşlarının yaşadığı ölüm korkusunu iyice gözler önüne serdiğini belirtirken, örgütün artan çözülmeyi ve kaçışları azaltmak için her türlü çabayı gösterdiğinin kanıtı olarak da değerlendirdi.