Kuralık çocukların psikolojisini bozdu

Kuralık çocukların psikolojisini bozdu
Güncelleme:

Birleşmiş Milletler, Avustralya raporunu açıkladı.

BM, tarihinin en kurak dönemlerinden birini geçiren ülkeyle ilgili bir rapor yayınladı. Adı açıklanmayan bir lise öğrencisi, "Hayatımda daha önce hiç kuzu vurmamıştım. Bu yıl en az 50 kuzu vurdum. Artık bana normal geliyor" dedi.

Avustralya'da kuraklığın çocukların psikolojik  gelişimini olumsuz etkilediği belirtildi. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yayımladığı  raporda, Avustralya'da uzun süredir devam eden kuraklığın çocuklar üzerindeki  olumsuz psikolojik etkilerine dikkati çekti.

UNICEF Avustralya'dan yetkililer, Yeni Güney Galler  eyaletinde Gunnedah, Narrabri, Walgett ve Tamworth'de yaşayan 5 ila 16 yaşlarında  çok sayıda çocukla görüştü.

Raporda, bölgede çiftçilikle uğraşan ailelerin kuraklık nedeniyle  yaşadığı gerilimin çocuklar üzerinde baskı oluşturduğuna işaret edilirken,  oldukça stresli olan çocukların çoğunun gelecekleriyle ilgili kaygı duyduğu ifade  edildi.

Raporda iş yükü artan çocukların okulla ilgili işlerine, oyun ve spor  gibi faaliyetlerine daha az zaman ayırdıkları ifade edildi. 

Adı açıklanmayan bir lise öğrencisi, "Hayatımda daha önce hiç kuzu  vurmamıştım. Bu yıl en az 50 kuzu vurdum. Artık bana normal geliyor." ifadelerini  kullandı.

Avustralya'nın tarımsal üretiminin dörtte birini karşılayan Yeni Güney  Galler eyaletinin neredeyse tamamının "yüzde 100 kurak" olduğu açıklanmıştı.

AA