Pentagon'dan Türkiye çıkışı ! Rest çekmişlerdi...

Pentagon'dan Türkiye çıkışı ! Rest çekmişlerdi...
Güncelleme:

Türkiye ile ABD arasındaki S-400 ve F-35 gerilimine ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Pentagon, ABD teknolojisinin Rusya'nın eline geçmesi riski gerekçesiyle, Türkiye'nin hem F-35 hem de S-400 sahibi olamayacağı mesajını tekrarladı. Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alması halinde ABD ile müttefiklerinin ortak ürettiği F-35 hayalet savaş uçaklarına 'el süremeyeceğini' söyledi.

1 Mayıs'ta ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Tahsisat Komisyonu'nu bilgilendiren Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alması halinde ABD ile müttefiklerinin ortak ürettiği F-35 hayalet savaş uçaklarını alamayacağını yeniledi.

"Bizim açımızdan bir kafa karışıklığı yok"

Temsilcilerden Mario Diaz-Balart'ın "Bu mesajı Ankara'ya yeterince net şekilde verdiniz mi?" sorusu üzerine Shanahan "Bence yanlış anlamaları çok küçük bir ihtimal" yanıtını verdi. Bunun üzerine Diaz-Balart "Ya biri ya da öteki; yoksa F-35'lere sahip olamazlar" vurgusunu yaparken, Shanahan "O konuda bizim tarafımızda bir kafa karışıklığı yok" diye teyit etti.

ABD'den Türkiye'ye rest: ''Ya biri ya diğeri...''ABD'den Türkiye'ye rest: ''Ya biri ya diğeri...''

 

Seçiniz...