ABD operasyonuyla ilgili Rusya'dan sert açıklamalar

ABD operasyonuyla ilgili Rusya'dan sert açıklamalar
Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin'in ABD tarafından Şam rejimine karşı gerçekleştirilen operasyona ilişkin "egemen bir ülkeye saldırı" olarak değerlendirdiğini söyledi.

ABD'nin Suriye'yi vurmasının ardından gözler Rusya'ya çevrildi. ABD yönetimi yaptığı açıklamada füze saldırısı öncesi Rusya'nın bilgilendirildiğini açıklamıştı. Kremlin'den beklenen açıklama geldi. 

Peskov, Putin’in saldırının “uluslararası hukuk ihlal edilerek” ve icat edilen bir bahaneye sığınılarak gerçekleştirildiğini düşündüğünü ifade etti.

Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, ABD’nin Suriye rejimine yönelik saldırısının terörle mücadelenin altığını oyduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre; Ozerov, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdığını duyurdu. Ozerov, “Bu sadırı, ABD'nin bir Birleşmiş Milletler üyesine karşı saldırganlık eylemi olarak görülebilir” dedi.

Uluslararası İlişkileri Komitesi Başkanı Konstantin Koşaçev ise, Moskova ve Washington'ın Suriye krizi konusunda işbirliğinin riske girdiğini söyledi.

BM ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI 

Rusya hemen harekete geçti. Moskova yönetimi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil koduyla toplantıya çağırdı. 

RUSYA 2. ADIM DAHA ATTI

BM Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağıran ardından bir açıklama daha yaptı. 

Rusya, ABD işe Suriye'da hava güvenliği anlaşmasını da askıya aldığını açıkladı. 

Seçiniz...