Yıllar önce kaçırılarak satılan ikiz kardeşler yıllar sonra kavuştu

Yıllar önce kaçırılarak satılan ikiz kardeşler yıllar sonra kavuştu
Güncelleme:

2002 yılında dünyaya gelen Amy ve Amo adındaki ikiz kız kardeşler daha bebekken hastaneden çalınarak farklı ailelere satılmıştı. İki kız kardeş bu korkunç olaydan tam 19 yıl sonra bir TikTok videosu ve bir yarışma programı sayesinde birbirine kavuştu...

Gürcistan'da 2002 yılında dünyaya gelen ve tek yumurta ikizi olan iki kız kardeş doğdukları hastaneden kaçırılarak farklı ailelere satılmıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre iki kız kardeş bu olaydan tam 19 yıl sonra mucizevi bir şekilde birbirini buldu.

Gürcistan’dan Almanya’ya, yapbozun eksik parçasını bulmak için gelen ikizler, sonunda biyolojik anneleriyle de bir araya geldi. Amy’nin şu anki annesi, o zamanlar çocuk sahibi olamadığını, bir arkadaşının hastanede sahipsiz bir bebek olduğunu söylediğini, para verdiği durumda kendisinin bu bebeği sahiplenip büyütebileceğini öğrendiğini anlattı.

Ano’nun annesinin de hikayesi benzerdi. Onları evlat edinen iki aile de, bu kızların ikizlerinin olduğunu bilmiyordu. Amy, çocuklarının yasa dışı şekilde evlatlık verildiğinden şüphe eden ve çocuklarını arayan ailelerin olduğu bir Facebook grubu buldu. Burada bir mesaj paylaştı. Almanya’dan genç bir kadın bu mesaja yanıt verdi.

 Amy ve Ano'nun birbirlerini keşfetmelerinin hikayesi, 12 yaşındalarken başladı.

Amy, vaftiz annesinin Karadeniz kıyısındaki evinde, en sevdiği televizyon programı olan yetenek yarışmasını izliyordu.

Ekranda dansını izlediği kızın, kendisine ne kadar çok benzediğini fark etti. Benzemekten öte, aynısıydı. "Herkes annemi arıyordu, 'Amy neden başka bir isimde dans ediyor?' diye soruyorlardı."

Amy ailesine bu konudan bahsetti ama üstünde durmadılar. Annesi "İnsanlar çift yaratılmıştır" deyip geçti.
Yedi yıl sonra, 2021'in Kasım ayında, bu kez Amy Tiktok'a bir video attı. Mavi saçları ve kaşındaki piercing görülüyordu.

320 kilometre uzaktaki Tiflis'te, 19 yaşındaki Ano Sartania'ya bir arkadaşı bu videoyu gönderdi. Ano, "Bana ne kadar benziyor" diye düşündü.

Ano bu kızın izini sürmek istedi ancak internette bulamadı. Üniversitenin WhatsApp grubuna bu videoyu gönderdi ve yardım istedi. Sonunda Amy'yi tanıyan birisi, onları Facebook'ta buluşturdu.

Amy, yıllar önce yetenek yarışmasını izlerken ekranda gördüğü kızla yollarının tekrar kesiştiğini hemen anladı, "Yıllardır seni arıyordum" dedi. Ano'nun yanıtı, "Ben de" oldu.

 

BBC Türkçe