Ağaoğlu Maslak 1453'te İlk Ofis Bloku Satışa Çıktı

Ağaoğlu Maslak 1453'te İlk Ofis Bloku Satışa Çıktı

Doğa manzaralı ve teraslı ofisler, 0,99 faiz oranı ve yüzde 10 peşin ödeme ile satışa çıkarıldı- Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu:- "Çok özel şartlarda satışa çıkarıyoruz ofislerimizi. İlk olarak yerlilere satılacak. Bizi yıllardır t

İSTANBUL (AA) - Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde ilk ofis bloku 0,99 faiz oranı, yüzde 10 peşinat ve yüzde 18 KDV avantajıyla satışa çıktı.

Ofislerin satışa çıkışına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453'ün caddelerini 4 saatte gezebildiğini belirterek, çocukluğumdan beri hayatının şantiyelerde geçtiğini, gezerken kendisinin de hayret ettiğini, projenin azametinin kendisini bile şaşırttığını söyledi.

Projeyi baştan doğru okuyabilmesi halinde bu işe girmeye cesaret edemeyebileceğini anlatan Ağaoğlu, yüzlerinin akı ve ekiplerinin gayretiyle projenin bitme noktasına geldiğini bildirdi.

Ağaoğlu, projede 10 bine yakın insan çalıştığını anımsatarak, konutların çoğunun bittiğini, beyaz eşya montajlarının bile yapıldığını, altıncı aydan itibaren teslimatların başlayacağını aktardı.

"İstiklal Caddesi yani Taksim ile Tünel arası 1300 metre. Bizim caddeler 40-45 metre genişliğinde ve 1453 metre uzunluğunda. Yani İstiklal Caddesi'nden 150 metre daha uzun" diyen Ağaoğlu, iş konusunda çok başarılı olduklarını ancak yaptıklarını anlatmak konusunda yeterince başarılı olmadıklarını bildirdi.



- "Burada bir tane dahi ağaç kesilmedi"



Ağaoğlu, projenin çok güzel olduğunu ve başlarda çok kıskanıldığını kaydederek, "Burası Parkorman'a, Fatih Ormanları'na komşu ama inanın burada bir tane dahi ağaç kesilmedi. Buradan 1 milyon metreküp evsel atık ve çöp attık. İsterseniz belgelerini de paylaşırız" diye konuştu.

Sosyal medyada iddia edildiğinin aksine bir tane dahi ağaç kesilmediğinin altını çizen Ağaoğlu, ancak dünyanın en güzel projesinin yapıldığını, tek etapta yapılan böyle bir projenin dünyada olmadığını aktardı.



- "Ofisler çok özel şartlarda satışa sunuldu"



Ağaoğlu, projedeki konutların yüzde 90'ından fazlasını sattıkları bilgisini vererek, çok güzel ticari alanların olduğunu, onların da satış ve kiralama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Ofis bloklarını şimdiye kadar satışa çıkarmadıklarını dile getiren Ağaoğlu, ilk ofis blokunu bugün satışa açtıklarını, "Ben 'Ay sonuna kadar yüzde 80'inin satmalısınız' dedim. CEO'muz 'Hepsini satacağız' dediler" ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada ilk olarak yerliler için satışa çıkarıyoruz ofislerimizi, yabancıya satışa açmadık. Bizi yıllardır takip eden küçük ve orta yatırımcılar için satışa sunduk. Çok özel şartlarda satışa çıkarıyoruz. KDV'si bizden. Metrekaresi 3 bin 500 dolar civarında KDV dahil. Hayattaki prensibim kazan-kazandır. Kriz ortamları dahil Ağaoğlu'na yatırım yaptığında kaybettiği söyleyen insan yoktur. Alana mutlaka yüzde 30-40 kazanma imkanını sağladık.

Satışa çıkan ilk ofis blokumuz olduğu için piyasanın durgun olduğu dönemde burası satışa çıkıyor. Çok özel imkanlarla hakikaten alanın kazanacağı, ihtiyacı olanın alıp çok güzel bir projede özel şartlarda çalışabileceği ofisler haline getirdik ve satışa sunduk. Şu anda yüzde 25'i ön satış olarak satıldı."




- "Alan karlı çıkacak"



Ağaoğlu, satışa çıkan blokta toplamda 35 bin metrekarelik 258 bağımsız bölüm bulunduğunu kaydederek, bunun haricinde başka blokları da olduğunu söyledi.

Satışa çıkan bloğun bireysel, orta ve küçük ölçekli yatırımcılara hitap ettiğini, büyük ofislerin de mevcut olduğunu ifade eden Ağaoğlu, Maslak'ta şu anda ofislerin metrekare fiyatının 5-6 bin dolar seviyesinde iken kendilerinin alana gerçekten getiri sağlaması için metrekare fiyatlarını KDV dahil 3 bin 500 dolar olarak belirlediklerini anlattı.

Ağaoğlu, faiz oranını da fedakarlık yaparak "0,99" olarak belirlediklerini belirterek, orta ve küçük işletmeler için çok cazip fırsat sunduklarının altını çizdi. Ağaoğlu, her ne kadar ilk satışa çıkan ofis bloğunu yabancılara açmasalar da projeye yabancıların büyük ilgisi olduğunun altını çizdi.

Bugüne kadar Türkiye'de A+ müşteriye çok proje üretmediklerini ve genelde B+ hedefe proje ürettiklerini, onlara kazandırdıklarını anlatan Ağaoğlu, "Bizim asıl müşterimiz olan orta ve küçük ölçekli yatırımcılara önem verdik. Bu ofis bloğunda da önce onlara kazandıracağız" dedi.

Ağaoğlu, projenin ilk satışa çıktığı andan itibaren TL ve döviz bazında yüzde 100 prim yaptığını ifade ederek, "Proje belirli bir dolgunluğa ulaştığı zaman bugünkü TL fiyatlarının dolar fiyatları olacağını düşünüyorum" diye konuştu.


- "Sektör tartışılır hale geldi maç ortasında kural değiştiriliyor"


İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi olduğuna değinen Ağaoğlu, ancak son dönemlerde sektörün tartışılır bir hale geldiğini, maçın her dakikasında kural değişmeye başladığını, maç başlamadan belli olması gereken kuralın 80'inci, 90'ıncı dakikada değişmemesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüme ilişkin yasanın sağlıklı ve güvenli bir konutta yaşanmasını sağlamak için çıktığını dile getiren Ağaoğlu, Türkiye'deki konut stokunun çok sağlıksız olduğunu, bu yapı stokunun yüzde 70'inin kötü durumda olduğunu, insanların çoğunun canlı canlı tabutta yaşadığını savundu.


- "Fikirtepe'ye giren firmalar ciddi sıkıntılar yaşıyor"


Ağaoğlu, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasına çok sevindiklerini ancak yasanın şu anda işler durumda olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Her dakika bir kural değişiyor. Artık işler hale gelmesi lazım. Fikirtepe, Bağdat Caddesi örnekleri var. Fikirtepe'yi herkes yüzüne gözüne bulaştırdı. Sektördeki iyi firmalar hevesli bir şekilde girdi ancak yaşadıkları ortada. Oraya girenler ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bağdat Caddesi'nde kat sınırı 15'e geldi. Neye göre çıktı? Meclis (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) keyfi olarak kat sınırı getiriyor. Bilimsellik yok. Ama yıkılan bina 15 kattan yüksek. Binlerce insanla kat karşılığı sözleşme yapıldı. Binalar yıkıldı. Şimdi orası kilitlenmiş durumda.

Maçın 90'ıncı dakikasına kurallar değişiyor. Böyle belirsiz bir dönem yaşıyoruz. Biz hiçbir zaman kuralsızlık istemiyoruz. Kuralı koyun vatandaş da bunu bilsin, müteahhitler de bunu bilsin ve hesabını buna göre yaparak işe girsin. Bunların çok büyük maddi ve sosyal boyutları var. Adamın evi yıkılıyor, kiraya taşınıyor böyle bir sınır geldi ne yapacağız. İnşallah kurallar yerine oturur herkes hesabını kitabını bilir maçın 90'ıncı dakikasında kural değişmez. Ben burada 15 kata, 50 kata karşı değilim. İsteğim kuralın baştan konulması. Zaten rant vergisi var. Çok kazanınca çok ödeniyor."


- "Sektörde gelecekle ilgili endişe var"


Ağaoğlu, bunları hep kendilerinin dile getirdiğini kaydederek, gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili derneklerin bu konuları dile getirmediğini, bunu anlatınca birilerinin ayağına basma çekincesi taşıdıklarını söyledi.

Ali Ağaoğlu, "Sonra mahallenin delisi biz oluyoruz. Sektörde gelecekle ilgili endişe var. Bunlar inşallah rayına oturur biz de ne yapacağımızı biliriz. Benim işim de gücüm de satışlarım da yerinde. Ben burada şahsım için değil sektör için konuşuyorum. Eğer 15 kat sınırlaması getirilecekse baştan söylensin ki tüm planlar ona göre yapılsın" dedi.

Sektörün bu kural değişikliği nedeniyle sıkıntı yaşayabileceğini aktaran Ağaoğlu, Bağdat Caddesi'nde yüzlerce firmanın faaliyet gösterdiğini, kentsel dönüşümde devletin otoritesini göstermesi gerektiğini bildirdi.

Ağaoğlu, şu anda Türkiye'de iş yapmanın sıkıntılı olduğunu belirterek, "50 yıldır müteahitim. Türkiye'de iş yapmanın hiç bu kadar zor olduğu dönemi hatırlamıyorum. Bürakratik oligarşi şu anda Türkiye'de iş yapılmasını istemiyor" diye konuştu.



- "Böyle bir fırsat yok"



Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Önder Halisdemir, bu ay içerisinde satışa çıkan tüm ofislerin nasıl bitirileceğine ilişkin bir sorusuna karşılık, işlerinin gayet kolay olduğunu, yatırımcılar için alırken kazanma felsefesini uyguladıklarını söyledi.

Halisdemir, "Bu akşamdan itibaren kampanyamız bütün mecralarda reklamlarla devreye girecek. Kullanıcılar için eşsiz bir ortam sunuyoruz. Bir taraftan doğa havası alacaklar bir taraftan iş dünyasının içinde olacaklar. Böyle bir mal yok hakikaten. Ev fiyatına ofis mi olur mesajıyla çok uygun fiyatlarla dönem yatırımı sağladık" dedi.



- Yanına kızını ve oğlunu oturttu



Öte yandan, toplantı başında gazetecilerin karşısına Ağaoğlu'nun yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Önder Halisdemir ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı'nın olması planlanmış ve bu etkinlik şekilde başlamıştı.

Ancak Ağaoğlu, Halisdemir ve Rahvalı'dan bu seferlik affını isteyerek yanında kızı Sena ve oğlu Alican'ın oturmasını istedi. Ağaoğlu, "Sağımda ve solumda onlar olunca kendimi, daha güçlü hissediyorum" dedi. Bunun üzerine toplantı Ali Ağaoğlu, kızı ve oğlu ile gerçekleştirildi.

Bir gazetecinin "Sena hanımın Ağaoğlu şirketi ile ilgili gelecekte bir şey düşünüyor mu? Başka yerde mi çalışmak ister?" şeklindeki sorusu üzerine Sena Ağaoğlu, "Koç Üniversitesi'nde okuyorum. Okulun bitmesine bir yıl var. Sonrasında aktif bir şekilde şirkette çalışmayı planlıyorum" dedi.



- Teraslı, metroya yürüme mesafesinde



Satışa çıkarılan ofislerin kendilerine ait terası yer alıyor. 0,99 faiz oranı ve yüzde 10 peşin ödeme ile satılacak ofisler 2016 yılında teslim edilecek.

İş aksının ve hayatın kesiştiği Maslak'ta metroya yürüme mesafesindeki konumunun yanı sıra Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve İstanbul Yeni Havalimanı'na 10 dakikalık uzaklıkta bulunan ofisler, Üçüncü Köprü bağlantı yollarına erişim anlamında da oldukça uygun bir konumda.