Bakan Albayrak'tan faiz indirimi açıklaması

Bakan Albayrak'tan faiz indirimi açıklaması
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankalarının kredi faizlerinde indirimi gittiğini duyurmasının ardından yaptığı açıklamada ''Dengeleme sürecinin pozitif etkileri piyasalara yansımaya devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank'ın konut kredisi faizini indirmesini değerlendirdi. Albayrak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Dengeleme sürecinin pozitif etkileri piyasalara yansımaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak, resmi Twitter hesabından iki devlet bankasının faiz hamlesini değerlendirdi. Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Dengelenme sürecinin pozitif etkileri piyasalara yansımaya devam ediyor. Kamu bankalarımız faizlerde düşüş süreçlerini başlattı. Konut, tüketici ve kurumsal kredilerde oldukça avantajlı koşullarda sunulan kredilerin vatandaşlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum."

İşte konut ve tüketici kredisinde faiz indirimi sonrası ödenecek tutarlarİşte konut ve tüketici kredisinde faiz indirimi sonrası ödenecek tutarlar

Ziraat Bankası ardından da Vakıfbank da konut kredilerini indirdiZiraat Bankası ardından da Vakıfbank da konut kredilerini indirdi