2018 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak ?

2018 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak ?
Güncelleme:

2018 yılı asgari ücrete %8 oranından daha yüksek bir zam yapılması bekleniyor.

Asgari ücretle geçimlerini sağlayan vatandaşların merak ettikleri soruların başında “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu geliyor.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem 2018 yılında asgari ücret ve emeklilere zamoranının tahmini ne kadar olacağını A Haber canlı yayınında açıkladı.

Ocak ayında çalışan/çalışmayan herkesin geliri artacak. Yaklaşan yılbaşıyla birlikte hemen herkesin gelirlerini etkileyen değişiklikler gündeme gelecek. 5 milyon emeklinin maaşı yeniden hesaplanacak. Memur emeklileri ise %4 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacaklar. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin net zam oranı 3 Ocak'ta netlik kazanacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2 BİN 829 LİRA OLACAK

Ocak ayı itibariyle en düşük memur maaşı 2 bin 829 lira olacak. En yüksek işsizlik maaşı bin 500 liranın üzerine çıkması tahmin ediliyor. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2018 yılı asgari ücrete yapılacak zam oranını da tahmini olarak A Haber canlı yayınında açıkladı Erdem, asgari ücrete geçen yıl yapılan 8'lik zamdan daha fazla bir zam yapılacağını ön gördüğünü sözlerine ekledi.

Özel sektörde 2018 yılı maaş zamları belli olduÖzel sektörde 2018 yılı maaş zamları belli oldu

 

 

Seçiniz...