Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam gelmedi

Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam gelmedi
Güncelleme:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücrete Temmuz ayı zam oranını yüzde 34 olarak açıkladı. Bu zamla net asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlenirken, çalışanlar "Cumhurbaşkanı Erdoğan net asgari ücreti 12 bin TL'ye yükseltir mi" diye beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da yeni asgari ücret için ilk açıklama geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak zammı belirlemek için üçüncü kez toplandı. Yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Bir işçinin işverene maliyeti ise 15 bin 760 TL olacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL oldu. Brüt asgari ücret ise 13 bin 14 liraya yükseldi. 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği 500 TL olarak belirlendi. Böylece bir işçinin işverene maliyeti 15.760 TL oldu. ( İşverene maliyet, yüzde 15.5'lik SGK primi ve yüzde 2'lik işveren işsizlik sigorta primi eklenerek hesaplanmaktadır. )

Asgari ücret zammı belli olurken, rakamın küsuratlı olmasıyla gözler daha önce sık sık rakamları yukarı yuvarlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Ancak Erdoğan'dan beklenen ek zam gelmedi. Erdoğan asgari ücret zammı için yaptığı ilk açıklamada "Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklaması:

 "Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.