Dolar yine alev aldı ! İşte günün ilk rakamları

Dolar yine alev aldı ! İşte günün ilk rakamları
Güncelleme:

Geçen hafta 5.85 seviyesine gerileyen dolar/TL yönünü yeniden yukarı çevirdi. Kur bu sabah 5.92 seviyesinde işlem görüyor. Piyasalar Türkiye'den de katılımın olduğu Davos zirvesini izliyor.

Dolar/TL, geçen hafta TCMB faiz indirimi sonrası bir ayın en düşük seviyeleri olan 5.84’ü görmesine karşın bu seviyelerde kalıcı olamadı.

Dolar/TL bu sabah 5.92 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6.57 civarında hareket ediyor.

Altın fiyatları da yeniden yükselişe geçti. Gram altının fiyatı 296 liradan, çeyrek altın fiyatı 484 liradan, cumhuriyet altını fiyatı ise 1.993 liradan işlem görüyor.

GÖZLER DAVOS'TA

Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD ve Çin’in ticaret anlaşmasına varmasına karşın ikili ticarette önemli bir çok konuyu daha sonraki görüşmelere bırakması küresel piyasalarda iyimserliğin sınırlı kalmasına neden oluyor.

Merkez Bankası dün yaklaşık 55 milyar TL’nin Hazine’ye aktarılması için Olağanüstü Genel Kurulu topladı. Piyasalar ise bu yıl ‘uyum ve birlikte çalışma’ teması ile toplanacak olan Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarını takip edecek.

Toplantıya Türkiye’den Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal katılacak. Öte yandan Amerikan Merkez Bankası (Fed) önümüzdeki hafta faiz toplantısını gerçekleştirecek. Piyasa Fed’in faizlere şu aşamada dokunmasını beklemiyor.