Emekliye ek zammı ve 3'üncü ikramiye için geri sayım

Emekliye ek zammı ve 3'üncü ikramiye için geri sayım
Güncelleme:

Milyonlarca emeklinin gözü hem ek zam hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı için verileceği iddia edilen üçüncü ikramiye için TBMM'de.... Peki emekli ek zam ve 3'üncü ikramiyeyi alabilecek mi ? İşte kulislerden sızan son bilgiler...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Beştepe'de Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıkladı. Böylece Türkiye ekonomisinin 3 yıllı yol haritası belirlendi.

Açıklanan programda 2023 yılı enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak revize edildi. OVP'ye göre 2024 yıl sonunda TÜFE'nin yüzde 33,0, 2025 yıl sonunda yüzde 15,2, 2026 yıl sonunda ise yüzde 8,5 olması bekleniyor.

Emekli maaşı düzenlemesinin de ekim ayında Meclis'in açılmasıyla beraber masaya gelmesi bekleniyor.

İddialara göre, Cumhuriyetin 100. yıla özel bir defaya mahsus olarak emekli ikramiyesi de masanın gündem maddesi olacak.

Emekli maaşları ve ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlık yaptığı belirtildi.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir kereye mahsus olmak üzere ödenecek 3. bayram ikramiyesi konusunda 5 bin TL rakamı öne çıkarken, son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği aktarıldı.

En düşük emekli maaşı ocak ve nisanda yapılan artışla beraber 3.500 TL'den 7.500 TL'ye seviyesine çekildi.

Erdoğan'ın talimatını verdiği bir diğer emekli zammı düzenlemesi de taban maaşlara olacak. Yılmaz, "Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz" dedi.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te maaş zamlarına ilişkin, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" ifadelerini kullandı.

Şimdi milyonlarca emekli TBMM'nin açılmasını ve yerel seçimler öncesinde iktidardan gelecek ek zam ve üçüncü ikramiye müjdesini bekliyor...