Giyim devinde grev tehlikesi

Giyim devinde grev tehlikesi
Güncelleme:

Koop - İş Sendikası ile dünya giyim mağazası devi H&M arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Koop - İş Sendikası 4 Ekim’de greve çıkma kararı aldı.

Sendika, işverenin büyük bölümü asgari ücretli olan işçilere yüzde 2 zam verdiğine dikkat çekti.
Koop-İş ile H&M arasında çeşitli tarihlerde yapılan 5 ayrı toplantıda, toplam 36 madde üzerinde uzlaşmaya varıldı. Ancak H&M, sözleşmenin en önemli maddeleriyle ilgili sendikanın taleplerini kabul etmedi. Bu gelişme üzerine resmi arabulucu aşamasına geçildi. Ancak bu aşamada da anlaşma sağlanamadı. Böylece, grev kararı aşamasına gelindi.

Koop - İş Sendikası, H&M Türkiye Müdürü’nün nisan ayında verdiği bir röportajda, Türkiye’nin 72 ülke arasında 4 yıl üst üste satış birincisi olduğunu, mağazalarda ve online satışta her yıl toplam yüzde 10 büyüme öngördüklerini, 7 - 8 senelik süreçte pazar paylarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söylediğine dikkat çekti. Bu açıklamanın ardından H&M işvereninin birinci yıl için yüzde 2 oranında ücret artışı teklifi yaptığına işaret eden Koop - İş, “2 bin 600 çalışan sözleşme kapsamındadır. 2 bin 600 işçinin 2 bin 100’ünde baz ücretlerin asgari ücret olduğu düşünüldüğünde bu teklifin konuşulacak veya üzerinde düşünülecek bir tarafı olmadığı işverene bildirilmiştir” dedi.

 
 

Cumhuriyet

Etiketler H&M grev
Altın ve gümüş zirveden sert bir düşüş yaşarken İslam Memiş'ten ''tuzağa dikkat'' uyarısı geldi! Altın ve gümüş zirveden sert bir düşüş yaşarken İslam Memiş'ten ''tuzağa dikkat'' uyarısı geldi! Kentsel dönüşümde 926 yıllık keşif! Bina enkazının altından tarih fışkırdı Kentsel dönüşümde 926 yıllık keşif! Bina enkazının altından tarih fışkırdı Kumar belası bir can daha aldı: Gazi olduğu yerde intihar etti! Kumar belası bir can daha aldı: Gazi olduğu yerde intihar etti! Gözaltına alınan voleybolcu Derya Çayırgan hakkında karar çıktı! Gözaltına alınan voleybolcu Derya Çayırgan hakkında karar çıktı! Fenomen polis memuru hakkında 4.'üncü kez soruşturma başlatıldı! Fenomen polis memuru hakkında 4.'üncü kez soruşturma başlatıldı! Yoğun kar yağışı geri dönüyor! Dondurucu soğuklara, kara, yağmura fırtınaya devam! Yoğun kar yağışı geri dönüyor! Dondurucu soğuklara, kara, yağmura fırtınaya devam! AK Partili isimden Erdoğan sonrası için Bilal Erdoğan'a açık destek AK Partili isimden Erdoğan sonrası için Bilal Erdoğan'a açık destek Azerbaycan'da üniversite okuyan 2 Türk genci evde ölü bulundu Azerbaycan'da üniversite okuyan 2 Türk genci evde ölü bulundu Depoları fulleyin! Akaryakıt fiyatlarında hem benzine hem de motorine çife zam geliyor! Depoları fulleyin! Akaryakıt fiyatlarında hem benzine hem de motorine çife zam geliyor! İstanbul'da güpegündüz otomobil taradılar: 1 ölü İstanbul'da güpegündüz otomobil taradılar: 1 ölü
Lüks sitenin önünde görülmemiş rezalet: Vatandaş çözümü kendi bulmak zorunda kaldı! Lüks sitenin önünde görülmemiş rezalet: Vatandaş çözümü kendi bulmak zorunda kaldı! Voleybolcu Derya Çayırgan, İmamoğlu ile nasıl tanıştığını anlattı Voleybolcu Derya Çayırgan, İmamoğlu ile nasıl tanıştığını anlattı Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan sosyal medya fenomenden şoke eden İmamoğlu iddiası! Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan sosyal medya fenomenden şoke eden İmamoğlu iddiası! 2026'nın zam yağmuru devam ediyor: Sömestir tatiline 1 kala tepki çeken zam! 2026'nın zam yağmuru devam ediyor: Sömestir tatiline 1 kala tepki çeken zam! Değişimi ve güzelliğiyle dikkat çeken Alemin Kralı'nın Ayben'i ağız içi masajıyla olay oldu Değişimi ve güzelliğiyle dikkat çeken Alemin Kralı'nın Ayben'i ağız içi masajıyla olay oldu THY uçağında ''wifi'' adını değiştiren yolcu ortalığı karıştırdı! Apar topar iniş yaptılar THY uçağında ''wifi'' adını değiştiren yolcu ortalığı karıştırdı! Apar topar iniş yaptılar İzleyicisi pavyon kıyafetiyle yeni dansını beklerken, o cesur minisiyle davetten çıktı! İzleyicisi pavyon kıyafetiyle yeni dansını beklerken, o cesur minisiyle davetten çıktı! Milyonları İlgilendiriyor... Hem tüm çalışanlar, hem de SSK ve BağKur emeklilerine 2026 uyarısı! Milyonları İlgilendiriyor... Hem tüm çalışanlar, hem de SSK ve BağKur emeklilerine 2026 uyarısı! Yılın Stil Sahibi Kadın Oyuncu ödülünü aldı ama ödül gecesi kıyafetiyle sınıfta kaldı! Yılın Stil Sahibi Kadın Oyuncu ödülünü aldı ama ödül gecesi kıyafetiyle sınıfta kaldı! İkinci lig maçında açılan bu dev pankart ortalığı fena karıştırdı! İkinci lig maçında açılan bu dev pankart ortalığı fena karıştırdı!