İstanbul ve Ankara’da taksi ücretlerine dev zam

İstanbul ve Ankara’da taksi ücretlerine dev zam
Güncelleme:

Akaryakıt fiyatlarını uçuran zamlar sonrasında Ankara ve İstanbul’da indi-bindi taksi ücretine de peş peşe zam yapıldı ve indi-bindi ücretleri Ankara’da 50 lira, İstanbul’da ise 75 lira oldu.

Önceki gün yaptığı açıklamada akaryakıta gelen zamlardan taksici esnafının olumsuz etkilendiğini belirten Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, “Akaryakıta ciddi zam gelince esnaflarımız para kazanamayacak hale geldi. Biz de indi-bindi, açılış ve kilometre fiyatlarımıza aşağı yukarı yüzde 50’ye yakın zam yapmak durumunda kaldık. İndi- bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olacak” demişti.

 ANKARA’DA İNDİ-BİNDİ 50 LİRA

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, “Yedek parça, sanayi masrafları, trafik sigortası, Bağ-Kur gibi bütün bu kalemlere zam geldi. Her şeyin fiyatı artış gösterdi. Bununla birlikte akaryakıta da ciddi zam gelince esnaflarımız para kazanamayacak hale geldi. Dolayısıyla biz de indi-bindi ücretlerimize, açılış ve kilometre fiyatlarımıza aşağı yukarı yüzde 50’ye yakın zam yapmak durumunda kaldık” dedi. Zamdan önce indi-bindi ücretinin 30 lira, açılış ücretinin 12 lira, kilometre ücretinin ise 10 lira olduğunu söyleyen Yiğiner, “İndi- bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olacak. Fiyatlar bu hafta sonundan itibaren uygulamaya başlanacak” ifadelerini kullanmıştı.

İNDİ-BİNDİ İSTANBUL’DA 75 TL

İstanbul’da birçok vatandaşın şikayetçi olduğu konulardan biri olan taksi bulma güçlüğüne bu kez de indi-bindi ücreti eklendi. İstanbul’da ‘’indi-bindi’’ taksi ücreti 75 TL oldu.