Müsiad İle "Romanya İşverenleri" Arasında Mutabakat

Müsiad İle "Romanya İşverenleri" Arasında Mutabakat

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Romanya’nın en önemli işverenleri konfederasyonu CNIPMMR arasında MoU (Mutabakat...

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Romanya’nın en önemli işverenleri konfederasyonu CNIPMMR arasında MoU (Mutabakat anlaşması) imzalandı.

MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MÜSİAD Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Zeki Güvercin ile CNIPMMR Genel Başkanı Prof. Ovidiu Nicolescu tarafından Romanya'da imzalanan MoU'nun iki ülke ilişkilerine katkı sağlaması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Ovidiu Nicolescu, MÜSİAD gibi çok önemli bir uluslararası iş adamları derneği ile anlaşma imzalamaktan memnuniyet duyduklarını, MÜSİAD'ın Romen-Türk ekonomik ilişkilerine çok büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

CNIPMMR olarak MÜSİAD'ın Romanya’da şube açmasından son derece memnun olduklarını ifade eden Nicolescu, 21 Mart’ta yapılacak MÜSİAD Avrupa Genel İdare Toplantısı (AGİK) ve İş Forumu'na yüksek katılım sağlayacaklarını bildirdi.

Zeki Güvercin de MÜSİAD'ın uluslararası network ve yapılanması ile Romanyalı iş adamları için bir fırsat oluşturduğuna, özellikle MÜSİAD Romanya şubesinin açılışı ile Romen-Türk ilişkilerinin ciddi bir ivme kazanacağına dikkati çekti.

Güvercin, 21 Mart’ta yapılacak foruma 100'ün üzerinde MÜSİAD üyesinin katılacağı bilgisini verdi.

Etiketler müsiad CNIPMMR