Resmi açıklama geldi! Noterlerde yeni dönem 3 Şubat'ta başlıyor

Resmi açıklama geldi! Noterlerde yeni dönem 3 Şubat'ta başlıyor
Güncelleme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterlerde güvenli ödeme sistemi ve ücretlerin kredi kartıyla ödenmesi uygulamasının 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde başlayacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi'nde düzenlenen "Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemleri Tanıtım Toplantısı"ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Gül, noterlik işlemlerinde güvenli ödeme sisteminin ve kredi kartı ile ödeme işleminin 3 Şubat tarihinden itibaren başlayacağını söyledi.

Gül konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Noterlik İşlemlerinde güvenli ödeme sistemi ve noter ücretlerinin kredi kartı ile ödenmesi olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız."

"SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK"
Geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan ve kısa bir süre sonra tekrar tutuklanan eski Korgeneral Metin İyidil hakkında da konuşan Gül, "Yargıya intikal eden bir konu. Yargıya intikal eden bir konu ile alakalı söz söylemem doğru olmaz. Süreci saygıyla beklemek gerekir. Son sözü Yargıtay söyleyecek. HSK'nın idari soruşturması da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

METİN İYİDİL OLAYINDA NE OLMUŞTU?
Metin İyidil, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yargılandığı Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılmış, istinaf başvurusunda dosyanın gönderildiği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi, sanık hakkındaki hükmü kaldırıp beraat ve tahliye kararı vermişti. İyidil'in tahliye kararına Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığınca itirazda bulunulmuş ve savcılığın talebini değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesi tarafından isnat edilen suç ve kaçma şüphesi gözetilerek hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri İyidil'i Çankaya'daki evinde gözaltına alıp tutuklamıştı.

Seçiniz...