Tse İle Ankara Üniversitesi Arasında İş Birliği

Tse İle Ankara Üniversitesi Arasında İş Birliği

İki kurum arasında "standardizasyon, uygunluk değerlendirme, elektronik belge ve arşiv yönetim sistemi ile bilişim sistemleri" alanlarında iş birliği protokolü imzalandı

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Ankara Üniversitesi arasında, "standardizasyon, uygunluk değerlendirme, elektronik belge ve arşiv yönetim sistemi ile bilişim sistemleri" alanlarında iş birliği protokolü imzalandı.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in katıldığı imza töreni, TSE merkez binasında gerçekleşti.

Prof. Dr. İbiş, burada yaptığı konuşmada standardizasyon, uygunluk değerlendirme, elektronik belge ve arşiv yönetim sistemi ile bilişim sistemleri alanlarındaki iş birliği protokolünün yaşam boyu eğitim vermek ve toplumda kaliteyi ön plana çıkarmak için imzalandığını dile getirdi.

Protokolle elektronik bilgi, belge yönetimi ve arşivciliğin yaygınlaşacağını belirten İbiş, kurumlara verilecek eğitimlerin TSE'nin kontrolünde olacağını ifade etti. İbiş, daha sonra etkin projelerle vatandaşa, devlete ve kamuya hizmetlerinin devam edeceğini kaydetti.

TSE Başkanı Korkmaz ise protokolün gelecek için umut verici olduğunu belirterek, istenilen kalitede hizmet üretilmesi için kamunun özel sektör ile entegre olarak benzer çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

Korkmaz, farklı protokollerle çok daha güzel hizmetler üretilebileceğine dikkati çekerek, "Son zamanlarda Avrupa'da 'Sanayi 4.0' diye adlandırılan dijital dünya bazlı bir teknolojiden bahsediliyor. Biz de bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak 4. Sanayi Devrimi diye adlandırdık. Dijital dünyanın getirdiği avantajların yanı sıra risklerin de olduğunu biliyoruz. Bu riskleri tek başına bir kurumun çözebileceğini düşünmüyoruz. İstenilen kalitede bir hizmet üretilebilmesi için bu alanda hizmet veren kamunun ve özel sektörün bütün kurumlarının entegre çalışarak bir yere ulaşabileceğini düşünüyoruz. Bu tür protokoller de bu amacı gerçekleştirmek için son derece önemli avantajlar getiriyor" ifadelerini kullandı.