''ABD Elçisi'' denilen kişi bakın kim çıktı ?

''ABD Elçisi'' denilen kişi bakın kim çıktı ?

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'a ait olduğu iddia edilen ve darbeden bir gün çekilen fotoğraf gündemi sarstı.

14 Temmuz girişiminin ardında ABD'nin olduğu iddialarının arkası kesilmiyor. Son olarak medyada yer alan bir fotoğraf bu iddiaya delil olarak gösterildi.

Darde girişiminden bir gün önce çekilen fotoğrafta biri sivil diğeri asker iki kişi görülüyor. Güvenlik kamerası tarafından çekilen görüntü çok net değil. Ancak ilk bakışta sivil kişinin ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'a benzerliği dikkat çekiyor. Diğer kişi ise bir Türk subayı. 

İşte bu fotoğrafın ortaya çıkmasıyla birlikte "darbe girişimin ardında ABD var" iddiaları yeniden hız kazandı. 

Fotoğrafa ilişkin ABD Büyükelçiliğinden ise jet bir açıklama geldi. Büyükelçilik fotoğrafın sahte olduğunu, 14 Temmuz günü John Bass'ın Ankara'da olduğunu söyledi.

ODA TV isimli internet sitesi John Bass'a benzetilen o kişiye ulaştı. E.S.G. fotoğraftakinin John Bass değil kendisi olduğunu söyledi ve 14 Temmuz günü Kuleli Askeri Lisesi'nde devre arkadaşlarının devir teslim törenine giderken çekildiğini anlattı.

E.S.G şunları söyledi:

"Benim adım E.S.G. Yanımdaki Albay arkadaşım S.U.. Üstüne üstlük Albay arkadaşım S.U. daha önce FETÖ'cüler tarafından internete ses kaydı düşürülmüş, o yüzden aktif görevden Yüksekova'ya 2 yıl gitmiş gelmiş bir asker. 14 Temmuz tarihinde Kuleli Askeri Lisesi'nde okul komutanlığı devir teslim töreni ve mezuniyet töreni vardı. S.U. da ben de Kuleli Askeri Lisesi 1989 yılı mezunlarıyız. O göreve devam ediyor, ben ayrıldım. O törende okul komutanlığını alacak bizim devre arkadaşımızdı. Dolayısıyla 9-10 kişi buluşup gittik. S.U. ile ben evden birlikte çıkıp gittiğimiz için arabayı parkettiğimiz yerden kafede diğer arkadaşlarımızla buluşana kadar geçen süre içinde geçen sürede muhtemelen polis mobese kayıtlarından alınmış. Ben bunu yapanların zaten benim Amerikan Büyükelçisi olmadığımı bildiklerini düşünüyorum. Bunu sadece kamuoyu yaratmak adına servis ettiklerini düşünüyorum. Savcılık OHAL nedeniyle bu konuda Cumartesi günü şikayet alamıyormuş bu nedenle pazartesi günü söz konusu haberlerle ilgili şikayetçi olacağım."

oda.jpg