1 Mayıs Bakırköy'de

1 Mayıs Bakırköy'de

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili sendikalarla anlaştıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “1 Mayıs kutlamaları konusunda sendikalarla anlaştık. Taksim’e bir heyet gidecek. Miting ise Bakırköy pazar yerinde yapılacak” dedi. DİSK Başkanı Kani Beko da, "1 Mayıs kutlamalarını Bakırköy halk pazarı meydanında gerçekleştirmeye karar verdik" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel’in de bulunduğu emek ve meslek örgütleri heyeti, dün İstanbul Valisi Vasip Şahin ile ikinci bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Valilik talebimize çok sıcak bakmadı, ama biz yıllar önce Taksim’de hayatını kaybeden arkadaşlarımızı yerinde anmak istediğimizi ilettik” dedi. Beko “İşçi, emekçi ve siyasi partiler ile akşam bir toplantı yaparak karar vereceklerini” ifade etti.

Dün akşam saat 17.00’de yapılan toplantı sonunda da 1 Mayıs’ın artan saldırılara karşı kitlesel kutlanması gerektiği belirtildi. Yapılan tartışmalarda 1 Mayıs mitingi için Bakırköy Cumartesi Pazarı’na başvuru yapılması fikri öne çıktı. Bu kararın bugün düzenlenecek basın toplantısıyla duyurulacağı bildirildi.

Etiketler bakırköy 1 mayıs