2. Texworld İstanbul Fuarı

2. Texworld İstanbul Fuarı

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 12 ülkeden 112 tekstil markasının stant açtığı fuarda, İstanbul Kadın ve Erkek Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, antika kumaşları görücüye çıkardı- Oda Başkanı Karakoç: - "Yarım asra dayanan kumaşlar fuarda görücüye

İSTANBUL (AA) - Hazır giyim kumaşları, tekstil ve aksesuar firmalarının bulunduğu 2. Texworld İstanbul Fuarı açıldı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 12 ülkeden 112 tekstil markasının stant açtığı fuarda, hazır giyim kumaşları ve aksesuarları sergileniyor.

Tekstil ve hazır giyim pazarındaki dünyaca ünlü markaların yer aldığı fuarda stant açan İstanbul Kadın ve Erkek Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, antika kumaşları görücüye çıkardı.

Oda Başkanı Ercan Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stantla terzilik mesleğinin günümüzde ölmediği mesajını yerli ve yabancı misafirlere vermeyi amaçladıklarını aktardı.

Türkiye'nin terzilik mesleğinde önemi bir yeri bulunduğunu ve fuara katılan yabancı davetlilere bunu aktarmayı amaçladıklarını ifade eden Karakoç, şöyle konuştu:

"Yıllar önce arkadaşlarımızın diktiği elbiseleri fuarda sergilemek istedik. Yarım asra dayanan kumaşlar fuarda görücüye çıktı. 1940-1950'li yıllarda raflarda bulunan, cumhurbaşkanı ve başbakana dikilen elbiselerin kumaşlarını fuarda sergiliyoruz. O dönemlerde arkadaşlarımızın diktiği elbiselerin hangi koşullarda ortaya çıkarıldığını da burada davetlilere yansıtmak istedik. Her ne kadar hazır giyime karşı terzilik mesleği bir nebzede olsa zayıflamış olsa da biz bu tür fuarlara katılıp, terzilik mesleğini yeniden eski günlerine kavuşturmayı amaçlıyoruz. Aslında buraya gelenlere terzicilik mesleğinin ölmediği mesajını vermek istiyoruz. Türkiye'den yurtdışına halen iş yapan arkadaşlarımız var. Yurtdışından böyle talepler zaman zaman oluyor. Amacımız yeni nesle terzilik mesleğini aktarmak ve yaşatmak."

Bu arada çok sayıda yerli ve ve yabancı davetlinin açılışına katıldığı 2. Texworld İstanbul Fuarı, 9 Nisan'a kadar açık kalacak.