26 saatte söndürüldü...

26 saatte söndürüldü...

Çankırı'da bir et entegre tesisinde çıkan yangın 26 saatte söndürüldü.

Çankırı'nın Çerkeş İlçesi'nde bulunan alanındaki en büyük tesisler arasında bulunan Aytaç Et Entegre Tesisleri'ndeki büyük yangın, 26 saatlik kesintisiz çalışma sonucu bu sabah söndürüldü.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci koordinasyonunda sürdürülen yangın söndürme çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi, Karabük Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri katıldı. İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, Aytaç tesislerinin beyaz et paketleme bölümünde elektrik tesisatından kaynaklı olduğu tahmin edilen yangının kısa sürede büyüdüğünü söyledi. Yangın ihbarı ile süratle ekiplerin yangın yerine ulaştığını belirten Semerci, şöyle dedi:

"Yangın 12 bin metrekarelik alanda meydana geldi. Türk Hava Kurumu'na ait yangın uçağı da 6 sorti yaparak söndürme çalışmalarına destek verdi. Titizlikle yürütülen çalışmalarda yangının paketleme bölümünün güneyindeki amonyak tanklarının bulunduğu alana sıçramaması için olağanüstü çaba sarfettik. Alevler bu alana sıçramış olsa tam bir felaket olur ve söndürülmesi günlerce sürebilirdi. Maddi kayıplar da olağanüstü artardı. Ekiplerimiz kesintisiz 26 saat süreyle bizlerin de koordinasyonu ile yangını söndürdük. Çok şükür ki can kaybı yok. Tek tesellimiz bu."

Gece yarısından sonra söndürülen yangının fabrikanın paketleme tesislerinde meydana gelmesi ve içeride ambalaj malzemelerinin bulunması nedeniyle sabah 08.00'e kadar soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi ve çalışmalara 20 itfaiye aracı ile katılan 100'e yakın itfaiye personeli ve diğer tüm ekiplere teşekkür etti.

MURAT ÜLKER: TESİS SİGORTALI

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Ülker grubunca 3 yıl önce YİMPAŞ Holding'ten satın alınan Aytaç tesislerindeki yangınla ilgili kişisel Facebook sayfasından yayınladığı mesajla "Geçmiş olsun" dileğinde bulunmak üzere arayan dost ve sektör üyelerine teşekkür etti. Ülker, mesajında ayrıca yangın söndürme çalışmalarında görev yapan itfaiye ekiplerine teşekkür ederken, "Çok şükür can kaybı yok. Ambalaj deposu hasar gördü. Tesisimiz sigortalı; işleyişi etkilenmeyecek. Çalışanlarımızı yarın bekliyoruz. Arayan dost ve sektör üyelerine teşekkürler. Sağolsun dostlar" ifadelerine yer verdi.

26 saatte söndürüldü...

[PAGE]

26 saatte söndürüldü...

[PAGE]

26 saatte söndürüldü...

[PAGE]

26 saatte söndürüldü...

[PAGE]

26 saatte söndürüldü...

[PAGE]

26 saatte söndürüldü...

[PAGE]

26 saatte söndürüldü...