Bu çocuklar terörist mi ?

Bu çocuklar terörist mi ?
Güncelleme:

İstanbul'da bir bakkal, dükkanından çikolata çaldıklarını iddia ettiği 2 kız çocuğunu dükkanında alıkoyup, Türk Bayrağı önünde fotoğraflarını çekerek terörist gibi ifşa etti.

İstanbul Bahçelievler'de bir bakkal sahibinin, dükkanından çikolata çaldıkları gerekçesiyle yakaladığı kız çocuklarını Facebook’ta paylaştığı fotoğrafla ifşa edince ortalık karıştı.

Söz konusu fotoğrafta, masaya konulmuş birkaç çikolata ve içeceğin arkasında iki kız çocuğu bulunuyor. Çocukların arkasındaki duvara da Türk bayrağı asıldığı görülürken, korkuyla kameraya bakan çocukların yaşadıkları endişe yüzlerinde yansıyor.

Bir bakkal tarafından yapılan paylaşımda fotoğrafın üzerine da 'İstanbul/Bahçelievler, bu hırsızlara dikkat edin' diye not düşmüş. Gelen tepkiler üzerine sayfadan fotoğraf kaldırıldı ancak grup üyeleri arasında tartışma doğdu.

Gruptaki bazı bakkallar çocukların bu şekilde afişe edilmesini doğru bulmazken bazıları da bu tür paylaşımların caydırıcı olduğu görüşünü savundu. Çok sayıda Twitter kullanıcısı da fotoğrafa olan tepkilerini dile getirdi.

Kullanıcılar reşit olmayan çocukların alıkonulduğunu ve fotoğrafla afişe edildiğini belirterek paylaşımı yapan kişinin suç işlediğini belirtti. Kimi kullanıcılar da çocuklara terörist muamelesi yapıldığını öne sürdü.

bakkaldan çikolata hırsızı çocuklara terörist muamelesi