Dink davasının kritik ismi yakalandı

Dink davasının kritik ismi yakalandı
Güncelleme:

Ankara Emniyet Müdürlüğü ile MİT Bölge Başkanlığı kritik bir operasyon daha gerçekleştirdi. Edinilen son dakika bilgisine göre Hrant Dink davasından aranan istihbaratçı müdür yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilenler şoke etti. İşte ayrıntılar

Ankara Emniyet Müdürlüğü ile MİT Bölge Başkanlığı kritik bir operasyona daha imza attı. Ankara'da gaygubet evinde saklanan hepsi meslekten ihraç edilmiş KOSGEB başmüfettişi, iki Emniyet Müdürü, binbaşı ve öğretmen Yunanistan'a kaçmak için öncü-artçı olarak otomobillerle seyrederken şok operasyonla yakalandı.

Zanlılar arasındaki gaygubet evinde saklanan eski Emniyet Müdürü Hasan Durmuşoğlu'nun Hrant Dink cinayetinde Trabzon'da istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı olduğu ve 5 yıldır yargılandığı Dink davası kapsamında da arandığı ortaya çıktı.

DİNK DAVASININ EN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN

Sahte kimlikle yakalanan KOSGEB Başmüfettişi Yasin T.'un FETÖ'nün yeniden yapılanma faaliyetlerini organize eden isimlerden olduğu, gaybubet denilen hücre evlerinde saklandığı ve gaybubet evlerinde saklanan diğer örgüt mensupları ile irtibatı ve bilgi akışını sağladığı, ihraç öğretmen Aslı T.'un Bylock kullanıcısı olduğu, ihraç Emniyet Müdürü Cihangir B.'ın uzun yıllar Polis Akademisinde çalıştığı, örgütün A5 olarak kodladığı tam teslimiyete ve örgüte en üst düzey bağlılığa sahip üyelerinden olduğu, Bylock kullanıcısı olduğu, hakkında etkin pişman örgüt mensuplarının beyan ve teşhislerinin bulunduğu öğrenildi.

Sabah