İstanbul'da operasyon: IŞİD'in eylem timi yakalandı !

İstanbul'da operasyon: IŞİD'in eylem timi yakalandı !

İstanbul Sultanbeyli'de IŞİD'e düzenlenen operasyonda gözaltılar var. Yakalanan şüphelilerin eylem timi olduğu iddiası da gelen bilgiler arasında..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polis helikopteri ve özel harekat polislerinin desteğiyle Sultanbeyli'de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

KAÇARKEN DÜŞTÜ, YARALANDI
Bu arada, Sultanbeyli Fatih Bulvarı'ndaki bir fırının üst katında bulunan daireye düzenlenen operasyonda, polisten kaçmak isterken yüksekten düştüğü öne sürülen bir şüpheli yaralandı. Zanlı, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınmak istenen bir zanlının da ormanlık alana kaçtığı öğrenildi. Adreslerdeki aramalar devam ediyor.

dha-e7ffe98756fab3b5a0d5c3483cad16cd-2-t.jpg

DİKKAT ÇEKEN PANKART
Operasyon düzenlenen dairedeki pankart ve yazılar dikkat çekti. Operasyon düzenlenen fırının üst katındaki dairede duvarda "Tevhide Çağrı" şeklinde pankart asılı olduğu görüldü. Operasyon yapılan başka bir adreste polisin el koyduğu bilgisayar kasasını aracın bagajına koyduğu görüldü.

DEV OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

Operasyon kapsamında gözaltına alınmak istenen bir şüphelinin ise birinin de ormanlık alana kaçtığı bildirildi. Operasyon hakkında detaylı bilgi verilmezken operasyon düzenlenen adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi.

dha-e7ffe98756fab3b5a0d5c3483cad16cd-6-t.jpg

EYLEM TİMİ GÖZALTINDA İDDİASI

Öte yandan İstanbul'da düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD'in eylem timi olduğu iddia edilen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 1 yedek şarjör, 25 mermi, bilgisayar ve çok sayıda SD kart ele geçirildi. Öte yandan, şüphelilerin örgütsel amaçla kullandıkları iddia edilen telefonlara da el konuldu. Gözaltına alınan zanlılardan Mustafa H., Osman M., Mustafa M., Mehmet S. ve Adnan G.'nin, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bingöl'deki IŞİD üyeleriyle bağlantılı olduklarının tespit edildiği bildirildi. Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine birçok defa gittikleri belirlenen şüphelilerin, örgütün eylem timi olduğu öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri süren zanlıların tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması için teknik elemanların da aralarında bulunduğu özel bir ekibin görevlendirildiği bildirildi.

detayy.jpg

KOCAELİ'DE 14 KİŞİ YAKALANDI

Kocaeli'de, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 14 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında il genelinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 14 zanlı gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerinde arama yapılan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

dha-e7ffe98756fab3b5a0d5c3483cad16cd-7-t.jpg

KONYA’ DA IŞİD OPERASYONU; 30 GÖZALTI
Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, terör örgütü IŞİD'e yönelik Konya ve Çumra İlçesi'nde bugün şafak vakti yapılan eş zamanlı operasyonda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor.

Ajanslar