Kocasıyla bir olup yasak aşkını öldürdü... ''Tek suçum eşimi aldatmak''

Kocasıyla bir olup yasak aşkını öldürdü... ''Tek suçum eşimi aldatmak''
Güncelleme:

İstanbul Büyükçekmece'de yasak aşk iddiasıyla Süleyman A.'nın vahşice öldürülmesine ilişkin davada tanıklar dinlendi. Tutuklu sanık Nubar A., ''Tek suçum eşimi aldatmak'' dedi.

Büyükçekmece’de eşi Nubar A. ile bir buçuk yıldır ilişki yaşadığı iddiasıyla komşuları Süleyman A.’yı öldürüp, 8 parçaya ayırdıktan sonra poşetlerle yol kenarına atan sanık Alpaslan A. ile cinayete yardım eden Nubar A. ve delilleri gizledikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan İmran B. ve Ömer Faruk Ç.’nin yargılandığı davada tanıklar dinlendi.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Alpaslan A. ve Nubar A. ile tutuksuz sanıklar İmran B. ve Ömer Faruk Ç. katıldı. Tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Karayollarında çalışan tanık Emirşah Y., “Olay günü çalılık alanda temizlik yapıyorduk. Şüpheli poşetler bulduk. Şefliğimize bildirdik. Gelen polisler poşetlerde insan parçaları olduğunu söyledi” dedi.

Tanık olarak dinlenen sanıkların alt komşusu Deniz C., “Gece kapım çalındı. Komşum Nubar geldi, bana ‘işin yoksa biraz oturacağım’ dedi. Bende sabah işe gideceğimi söyledim. Bana birazdan evime geleceğini söyledi. Arada yukarıdan güm sesleri geldi. Bende dolapların yerini değiştiriyorlar zannettim sonra Nubar’ın kocasının sesini duydum. Onların televizyonlarının sesi çok açık olduğu için bağrışma seslerini anlamadım. Bende Alpaslan’ın eşi Nubar’ı dövdüğünü düşündüm. Gelmeyince ben kızımla Nubar’ın kapısına gittim. Kapıyı açan olmadı. Hemen aşağıya indim. 10 dakika sonra ise Nubar geldi. Gece 1 sıralarıydı. Eşinin onu dövüp dövmediğini sordum, Nubar bana ‘eşim beni dövemez, dövse apartmanı ayağa kaldırırım’ dedi. Elinde kahve vardı, bana ‘yap içelim’ dedi. Mutfağa geçtiğimizde Nubar bana ‘kapıyı kapat, eşim burada olduğumu bilmiyor’ dedi. Bana çocuklarının o gün amcalarında olduğunu söyledi. Sohbet ederken Alpaslan camdan eşi Nubar’ı çağırdı. Nubar da bunun üzerine bana ‘bak Alpaslan sakinleşmiş, ‘bebeğim gelsene’ diyor dedi. Nubar kahvesini bırakarak yukarı çıktı. Nubar bizdeyken gayet sakin ve soğukkanlıydı. Herhangi bir tedirginliği yoktu. Ertesi gün Nubar’ı gördüm, akşam ne yaptıklarını sordum. Bana eşiyle barıştığını ve onu kahvaltıya götürdüğünü anlattı. Sonra Nubar bana ‘Duydun mu Süleyman ağabey kaybolmuş’ dedi. Bende bunun üzeri güldüm ve ‘ne demek bu, çocuk mu bu kaybolsun’ dedim. Ceset bulunduktan sonra ise Nubar bana ‘belki de namus için öldürmüşlerdir’ dedi.

Sanık Alpaslan A.’nın kardeşi tanık Rıdvan A., “Eşimin gözlemlediği kadarıyla ağabeyim değişik tavırlar sergiliyormuş, kendi kendine konuşuyormuş. Ağabeyim Alpaslan eşime 3 harflilerle konuştuğunu ve çocuklarını öldürmesini söylediklerini anlatmış. Ben şakaya vurdum. Ancak ağabeyimin gözaltlarında morluklar vardı. Olay günü her şey çok normaldi” dedi.

Tanıkların dinlenmesinden sonra söz verilen sanık Alpaslan A., “Ben bu olayda mağdurum” dedi.

Diğer sanık Nubar A. da, “Ben işlemediğim bir suçtan dolayı 11 aydır tutukluyum. Tek suçum eşimi aldatmak. Bu cinayette kesinlikle parmağım yoktur, çocuklarım perişan oldu. 5 yaşındaki çocuğumun psikolojisi bozuldu. Yemin ediyorum cinayetle alakam yoktur. Yalvarırım beni bırakın, yerim yurdum belli, kaçmam. Bütün duruşmalara gelirim” diyerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İddianameden
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 14 Temmuz 2020’de Büyükçekmece’de temizlik işçileri tarafından 7 poşet içerisinde bulunan ceset parçalarının 11 Temmuz’da eşi tarafından kayıp ilanı verilen Süleyman A.’ya ait olduğunun belirlendiği anlatılmıştı. İddianamede, sanık A.’nın eşine maktulü çağırmasını söylediği, maktul eve girdikten sonra sanığın direncini kırmak için önce kafasına bir cisimle vurduğu, sonrasında defalarca maktulü bıçaklayarak öldürdüğü ve cesedi parçalara ayırıp poşetlere koyduğu ifade ediliyor. Olayla ilgili yakalanan sanığın yaklaşık 1 buçuk yıl eşiyle ilişki yaşadığını iddia ettiği A.’yı öldürmeyi planladığı ve olay tarihinden bir gün önce araç kiraladığı belirtilmişti.

İddianamede, sanık Alpaslan A.’nın ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanık Nubar A.’nın ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Sanıklar İmran B. ve Ömer Faruk Ç.’nin ise ‘suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.