Korkunç cinayetin sebebi yasak aşk çıktı!

Korkunç cinayetin sebebi yasak aşk çıktı!
Güncelleme:

Adana'da başı ve kolları gövdesinden kopartılmış cansız bedeni dere yatağında bulunan 19 yaşındaki gençle ilgili soruşturmada korkunç ayrıntılar ortaya çıktı.

Adana Seyhan'da dere yatağındaki sazlıkta bulunan cesedin 19 yaşındaki Ö.B.’a ait olduğu ortaya çıktı. Yapılan çalışma sonucunda Ö.B.’ın, arkadaşı H.S. (24) tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Katil zanlısı ifadesinde "Sevgilim B.Z.’ye, ‘Selam canım. Seni özledim, görüşelim’ şeklinde mesaj attığını gördüm. Tabancayı başına dayayıp, ‘B. ile birlikte oldunuz mu?’ diye sordum. Birlikte olduklarını söyleyince başına sıktım" dedi.

 BAŞI VE KOLLARI KOPUK HALDE BULUNDU

Seyhan ilçesi Yenidam Mahallesi’nde 13 Eylül günü saat 07.30 sıralarında tarlaların arasındaki dere çevresinde gezen bir grup genç, sazlıklarda erkek cesedi görüp 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis ekibi sevk edildi. Bir kısmı suyun içinde, başı ve kolları kopuk halde bulunan cesedin çıkarılması için Su Altı Grup Amirliği ile itfaiyeden destek istendi. Ekiplerin incelemesinin ardından torbaya konan ceset, vinç ile bulunduğu yerden çıkarıldı.

Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, cesedin başında mermi çekirdeği olduğu saptandı. Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Kollarındaki dövme ve sağ elinin yüzük parmağının olmadığından yola çıkan cinayet dedektifleri, cesedin, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Ö.B.’a ait olduğunu tespit etti. Ekipler, Ö.B.’ın, 19 Ağustos günü evden ayrıldığını ve bir daha da geri dönmediğini belirledi.

GÖZALTINA ALINDI

Ekipler, Ö.B.’ın son görüştüğü kişileri belirleyip, gittiği bölgelerdeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Ö.B.’ın, evden ayrıldıktan sonra arkadaşı H.S.’ın Gülbahçesi Mahallesi’ndeki evine gittiği saptandı. Saat 03.00 sıralarında H.S.’ın Ö.B. ile birlikte cesedinin bulunduğu bölgeye motosikletle gittiği, birkaç saat sonra da tek başına döndüğü tespit edildi. Ekipler, H.S.’ın, Antalya’nın Alanya ilçesinde saklandığını saptadı. Operasyon düzenleyen ekipler, H.S.’ı gözaltına alıp, Adana’ya getirdi.

 "BİRLİKTE OLDUKLARINI SÖYLEYİNCE BAŞINA SIKTIM"

H.S., emniyetteki ifadesinde, Ö.B.’ı tabancayla öldürdüğünü itiraf etti. Olay günü konuşmak istediğini söyleyerek Ö.B.’ı evine çağırdığını anlatan H.S., “Olaydan birkaç gün önce cep telefonumdan kendi sosyal medya hesabına girmişti. Açık bıraktığını görünce mesajlarına baktım. Sevgilim B.Z.’ye, ‘Selam canım. Seni özledim, görüşelim’ şeklinde mesaj attığını gördüm. Bu konuyu konuşmak için dere kenarına gittik. Önce tabancayla yere bir el ateş edip, olayı anlatmasını söyledim. Daha sonra tabancayı başına dayayıp, ‘B. ile birlikte oldunuz mu?’ diye sordum. Birlikte olduklarını söyleyince başına sıktım. Ö.B. dereye düştü, ben de eve döndüm. Ellerim kan olmuştu. Arkadaşım A. A. da ‘Ö.B.’i öldürdün mü?’ diye sordu. Başta söylemedim ancak ertesi gün anlattım. A. ile birlikte olay yerine gittik ancak cesedi göremedik. Sonrasında buraları terk edip, Alanya’ya gittim” dedi.

 

TUTUKLANDI
H.S.’ın ifadesi üzerine arkadaşı A. A. da (30) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, A. A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.